Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bentley uvádí osmiválcové modely Continental GT s výkonem 550 koní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Bentley Continental GT i ve své nejnovější generaci nabídne vedle dvanáctiválce i osmiválec. Ten míří zároveň pod kapotu kupé i kabrioletu.

Bentley odhalil novou generaci kupé Continental GT koncem srpna roku 2017 a výstavní premiéra se odehrála následně během zářijového autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. V listopadu roku 2017 pak byl odhalen závodní Continental GT3 a koncem listopadu roku 2018 se představil Continental GT Convertible se skládací střechou.

Autosalon v Ženevě začátkem letošního března využil Bentley k odhalení limitované edice Continental GT Number 9 Edition by Mulliner a až nyní představuje modely Continental GT V8 a GT V8 Convertible, které svým označením dávají jasně najevo, že k jejich pohonu neslouží šestilitr W12, ale jeho místo zaujal vidlicový osmiválec.

Bentley uvádí, že pod kapoty nových modelů zamířil vidlicový osmiválec nové generace. Tento 32ventilový čtyřlitrový motor je přeplňován twin-scroll turbodmychadly usazenými mezi válci. Motor s nejvyšším výkonem 404 kW (550 k) a točivým momentem 770 N.m který spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou a aktivním pohonem všech kol, ovšem již znají majitele Bentley Bentayga V8 a řady dalších vozů koncernu VW Group.

Video se připravuje ...

Za vhodných podmínek může tento motor deaktivovat čtyři z osmi válců, aniž by to podle materiálů automobilky ohrozilo dynamiku jízdy. Pro řidiče má být tato funkce prakticky nepostřehnutelná a samotný proces odpojení nebo připojení deaktivovaných válců má trvat jen 20 milisekund.

Bentley Continental GT V8 a GT V8 Convertible zvládají akceleraci z 0 na 100 km/h za 4,0 s, resp. 4,1 s. V případě maximální rychlosti uvádí automobilka pro oba modely 318 km/h.

Osmiválcem poháněná kupé a kabriolety se od svých dvanáctiválcových sourozenců vizuálně prakticky neliší. Pro jejich identifikaci slouží prakticky jen emblém V8 na předních blatnících, čtveřice oválných koncovek výfukového systémy a případně ještě standardně montována 20palcová kola s deseti paprsky, která ovšem mohou být nahrazena na přání dodávanými koly o průměru až 22 palců.

Video se připravuje ...

V případě interiéru jsou samozřejmostí vybrané materiály se špičkovým dílenským zpracováním a 12,3palcový displej, který se může v palubní desce otáčet, což znamená, že místo něj ji mohou zdobit tři analogové přístroje nebo jen hladká plocha, navazující na okolní obložení. Standardem jsou zde mimo jiné přední sedadla elektricky stavitelná ve 20 polohách nebo audio systém s deseti reproduktory a výkonem 650 W

Bentley prozatím neuvádí ceny modelů Continental GT V8 a GT V8 Convertible, ale potvrdil, že jejich prodej na severoamerickém trhu se rozběhne ve třetím čtvrtletí letošního roku a ve zbytku světa pak v prvním čtvrtletí roku 2020.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme