Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bláznivě upravený Cadillac Eldorado z filmu Austin Powers může být váš!

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Jedinečné kupé s výraznou barvou, zlacenou maskou a výfuky po stranách hledá nového majitele.

Milovníci filmů se špionážní tématikou obvykle sní o vozu Aston Martinu DB5 s registrační značkou BMT 216A, který na plátnech film řídil James Bond již od dob Sira Seanna Conneryho. Občas se však naskytne možnost pořídit trochu jiný stroj, ve kterém řádil jiný slavný agent.

V tomto případě se jedná o Cadillac Eldorado z roku 1967, který nejspíš poznají jen filmoví nadšenci se slabostí pro opravdu bláznivé (až absurdní) komedie. V tomto stroji, který na plátnech dostal přezdívku Pimp-Mobile, totiž jezdil agent Austin Powers ve filmu Austin Powers - Goldmember z roku 2002.

Vůz, který měl ve filmu ukrývat stroj pro cestování časem, zaujme především výrazným fialovým lakem, o pozornost si však říká také vystouplá pozlacená maska chladiče a opomenout nelze ani falešné výfuky, jejichž svody ve stylu automobilů z dvacátých let procházejí blatníky, pokračují pod prahy a zakončeny jsou před zadním kolem.

Kola mají samozřejmě bíle lakované bočnice, zajímavé je ovšem i čalounění střechy velkého kupé, které připomíná spíš plyš. Stejný materiál navíc zdobí i kryt rezervy a ve velkém se objevuje v interiéru. Jak na sedadlech, tak i palubní desce, výplni dveří, volantu, atd.

Video se připravuje ...

Po mechanické stránce je vůz nicméně zcela sériový, což ale nemusí být na škodu. Ostatně jak i sám prodejce zmiňuje, vůz byl navrhován tak, aby dokázal pojmout dokonce až šest cestujících, zatímco dříve podobná kupé pobrala obvykle jen čtyři.

Vůz navíc zůstal ve stejném stavu, v jakém se nacházel během natáčení filmu před dvaceti lety. Zřejmě i proto si za něj prodejce The Vault Jackson žádá částku 45.900 dolarů, tedy v přepočtu cca 1.086.000 Kč. To samozřejmě není málo, vůz navíc není ani kdovíjak vkusný, stále se však jedná o naprostý unikát, který si zahrál i ve filmu.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

27. 1. 2023 19:19
Cadillac
Ahoj. Prosím vás,co to tady je? Pouze koukání??? Já myslel že inzeráty. Sháním totiž Cadillac,ale musí být na bílých číslech.