Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW: 3.000.000 x 3 = E46

Ladislav Čermák
Diskuze (1)
Stávající řada 3 je tváří v tvář svému nástupci stále v plné síle, o čemž svědčí výrobní statistiky - počet vyrobených kusů vyjadřuje sedmimístná suma, začínající stejou číslicí jako typové označení.

Šest let od debutu současné trojkové řady (E46) a pouhá dva dny od oficiálního odtajnění jejího nástupce, dosáhla tato významné mety; v bavorském Regensburgu opustil výrobní linku exemplář s pořadovým číslem 3.000.000. Tento počet by slušel součtu vyrobených kusů za daný časový úsek jakéhokoliv automobilu napříč třídami, ovšem v případě prémiové limuzíny střední třídy s průměrnou cenou přes 30.000 € se jedná o úctyhodnou sumu. Zároveň vznikl nový firemní rekord - zástupců jediného "éčka" v BMW nikdy předtím tolik nevzniklo. Podle zástupců automobilky ho má na svědomí především široká paleta karosářských variant, motorů a doplňků a za stavu, kdy si lze v rámci jediné řady vybrat mezi stopatnáctikoňovým naftovým kombíkem a třísetčtyřicetitříkoňovým supersportovním kabrioletem, jim nelze než dát za pravdu. Výroba Trojek se operativně přeskupuje mezi montážními závody v Mnichově, Řezně, Dingolfingu, jihoafrickém Rosslynu a čínském Shenyangu. Slavnostní exemplář byl pochopitelně tím nejlepším - otevřenou verzí M3.





komerční sdělení:

Výhodné nákupy pneumatik v e-obchodech

E-obchody vám dnes nabízejí dodání objednaných pneu do 24 hodin či přímo kompletní přezutí v partnerských pneuservisech. Při objednání kompletní

sady kol s disky montáž zdarma a samozřejmě velmi výhodné "internetové"

ceny. Jedním z nich je i úspěšný specializovaný obchod Pneuexpert.cz.

Ladislav Čermák
Diskuze (1)
26. 2. 2013 18:55
Legenda
Mam e46 330D rv 2005 , spotřeba 6.5 L a natrhnu všechny trapné škodovky, kie a podobné šroty . čím to že se už dnes nedělaj auta ,ale jen odpad????