Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW a Mini poskytují od září 2011 záruku na pneumatiky

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Záruka na pneumatiky bude platit dva roky od jejich pořízení.

Značky BMW a Mini zdarma nabídnou ke svým vozům dvouletou záruku na pneumatiky, která v Německu bude poskytována od 1. září 2011. Postupně se tato služba rozšíří do všech evropských států.

Záruka se bude týkat veškerého obutí, pořízeného v oficiálním servisu BMW (popřípadě Mini) a splňujícího požadavky koncernu na kvalitu bezpečnost, výkonnost, pohodlí a ovládatelnost. Taková pneumatika je na bočnici označena hvězdičkou. Podobnou záruku nabízí také koncern VW Group.

Záruka bude trvat 24 měsíců ode dne pořízení pneumatiky a bude se vztahovat na obutí všech velikostí bez ohledu na modelový rok vozidla. Netýká se však pneumatik dodaných k novému automobilu.

Záruku je možné uplatnit v případě propíchnutí způsobeném ostrými předměty, jako jsou hřebíky nebo střepy skla, poškození při nárazu s obrubníky, manuální poškození vandaly a odcizení pneumatiky.

Nelze ji však uplatnit při zničení nebo krádeže ráfku. Také se nevztahuje na škody způsobené hrubou nedbalostí a nadměrným opotřebením v důsledku nesprávné geometrie náprav nebo nesprávného tlaku v pneumatikách.

V případě, že bude automobil prodán, bude záruka na pneumatiky převedena na nového majitele. Záruku ale není možné uplatnit u vozů taxi služby a stavebních vozidel.

V Německu bude možné pneumatiku reklamovat u všech oficiálních dealerů a partnerů BMW. V případě oprávněné reklamace bude vypočtena zůstatková hodnota poškozené pneumatiky. Tato částka bude následně odečtena od ceny nové pneumatiky nakoupené v autorizovaném servisu.

Zákazník tak může získat novou pneumatiku zadarmo, záruka se však nevztahuje na montáž nového obutí. Tu si zákazník musí doplatit.

Hlavním úkolem bezplatné záruky na pneumatiky je zlepšení zákaznických služeb autorizovaných prodejců vozů BMW a Mini.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - euro89
18. 8. 2011 18:50
životnost pneu
Co se všechno myslí hrubým zacházením? Bude se vztahovat i na toto: [odkaz] ? >:D >:D Z vlastní zkušenosti vím, že u auto se správnou poháněnou nápravou je životnost pryže někdy kratší, než život komára. >:-[]