Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW a Toyota budou spolu vyvíjet sportovní auto

David Bureš
Diskuze (8)
Japonská a německá automobilka se na vzájemné spolupráci týkající se „zelené“ techniky dohodly už loni v prosinci.

BMW a Toyota tento týden podepsaly takzvané memorandum o porozumění, které se zaměří na dlouhodobou strategickou spolupráci ve čtyřech oblastech. Ta se týká hlavně techniky šetrné pro životní prostředí.

Mezi tyto čtyři oblasti patří společný vývoj palivových článků, spolupráce na technice pro elektromobily, společný vývoj a výzkum lehkých materiálů a také společný vývoj architektury a komponentů pro budoucí sporťák.

Předseda představenstva BMW Norbert Reithofer ale připustil, že společně vyvíjená architektura bude určena i pro další typy aut.

Akio Toyoda, prezident Toyoty, k podepsání dohody řekl, že japonská automobilka je silná v segmentu hybridních aut a v technice palivových článků, BMW na druhou stranu boduje ve vývoji sportovních aut.

Letos v březnu BMW Group a Toyota Motor Corporation podepsaly závaznou dohodu o spolupráci v oblasti výzkumu nové generace lithium-iontových bateriových článků. Kromě toho výrobci podepsali smlouvu, podle níž BMW Toyotě bude od roku 2014 dodávat turbodiesely o objemu 1,6 a 2,0 litru.

David Bureš
Diskuze (8)
2. 7. 2012 10:17
Re: Japonské technologie
>:D
2. 7. 2012 10:03
Japonské technologie
jsou špičkové. Co k tomu dodat?
Až budou mít Němci robotizovanou výrobu v té míře, jakou mají Japonci, mohou mít podobnou kvalitu (lidská chyba je nejačastější).
A v BMW to konečně pochopili.
1. 7. 2012 19:49
Re: Sakra...
Ani ne oživit,ale jak snížit náklady a přežít...
Avatar - JDM
1. 7. 2012 19:43
Re: Sakra...
přesně, proto potom taková ,dřív nepředstavitelná spolupráce BMW s Toyotou je dneska jedna z mála způsobů jak oživit evropskej trh a přilákat zákazníky k nim a nejlíp ukrást je VW který jich má většinu v evropě :-) a věřím že to bude pecka a že v tom budou pokračovat :-)
1. 7. 2012 19:14
Re: Sakra...
Spíš je odsoudil do role statistů tím,že ho musí následovat,jinak by zkrachovali...