Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW: Design pro nový olympijský pavilon

David Bureš
Diskuze (0)
Olympijský pavilon BMW navržený britskou firmou Serie bude stát mezi Olympijským stadionem a plaveckým Aquatic Centrem.

BMW jakožto oficiální automobilový partner Letních olympijských her v Londýně 2012 bude mít v Olympijském parku vlastní pavilon. Jeho podobu navrhla britská architektonická společnost Serie. Vítězný návrh se podle BMW výtečně hodí do Olympijského parku a navíc bude jen minimálně zatěžovat životní prostředí.

Pavilon BMW rozprostírající se ploše velké 800 m2 bude stát na vyvýšeném místě nad řekou Waterworks, která protéká mezi Olympijským stadionem a plaveckým Aquatic Centrem. Voda z řeky bude sloužit k ochlazování budovy. Recyklovaná voda se následně vrátí do řeky skrze speciální vodopád, který architektonická firma Serie připodobňuje k zácloně.

Dvoupodlažní budova bude postavena z oceli s vysokým podílem recyklovaného materiálu, betonu a podobných prvků bude použito naopak jen v minimálním množství.

Architekti se při navrhování budovy inspirovali pavilony v parcích, takzvanými viktoriánskými pódii. Pavilon BMW se bude skládat z devíti takových pódií seskupených k sobě.

Ve vyšším patře pavilonu budou vystaveny nejnovější vozidla BMW, v tom dolním bude připraveno několik interaktivních exponátů určených pro návštěvníky pavilonu.

Mnichovská automobilka předpokládá, že během olympijských a paralympijských her pavilon každý den navštíví více než 8.000 lidí.

Jakožto oficiální partner 30. letních olympijských her v Londýně 2012 poskytne BMW olympionikům, sportovním funkcionářům, novinářům a dalším osobám na 4.000 automobilů. Mezi vozidly mají být hybridy, elektromobily a automobily s úspornými turbodiesely.

David Bureš
Diskuze (0)