Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M3 Münchner Wirte: Speciál pro Oktoberfest

David Bureš
Diskuze (12)
Oslava pivního festivalu z dílny BMW sází na speciální vzhled, který připomíná závodní M1 z osmdesátých let.

V Mnichově již tento týden začíná tradiční pivní festival Oktoberfest, který vrcholí první říjnový víkend. Zdejší automobilka BMW si na oslavu této příležitosti připravila speciální model, M3 Münchner Wirte, který bude v průběhu Oktoberfestu vystaven v mnichovském muzeu BMW Welt.

M3 Münchner Wirte vzdává svým zbarvením hold jednomu ze závodních speciálů M1 Procar, konkrétně se jedná o kousek, který se v roce 1981 účastnil 24hodinového závodu v Le Mans. Bílou karoserii auta zdobí motiv modrobílého provazu, tradičního prvku Mnichova, a snímky významných památek této bavorské metropole. Mezi nimi nechybí olympijský stadion, kostel Frauenkirche nebo budova sídla BMW.

Barevný motiv M3 Münchner Wirte měl na starosti designér Walter Maurer, který je autorem zbarvení originální M1 Procar Münchner Wirte, předobrazu nového speciálu. Maurer spolupracuje s BMW několik desítek let, motivy Mnichova na původní M1 Procar osobně maloval.

„Ačkoli jsou oba vozy velice odlišné, bylo překvapivě jednoduché přenést design dvoudvéřové závodní M1 na čtyřdveřový sedan M3,“ říká Maurer.

M3 Münchner Wirte se původnímu M1 Procar Münchner Wirte podobá nejen svým barevným motivem, ale také technikou. Oba vozy používají řadový šestiválec pohánějící zadní kola. V případě M1 Procar se však jednalo o 3,5litrovou atmosférickou jednotku o výkonu 345 kW, zatímco nynější M3 je poháněna dvakrát přeplňovaným třílitrovým agregátem naladěným na 317 kW.

David Bureš
Diskuze (12)
Re: NO JISTĚ TAHLE POPELNICE JE IDEÁLNÍ K 2 PROMILE PODSTOLE
Ty ses fakt dobrej exemplár. Nejdrív cloveka primitivne frontálne atakujes a kdyz reaguje tak dokonce i "výnimočne" odpovís. To abych ti za to snad jeste poslal dekovný dopis.

Pro tvoji informaci: Kdybys vedel cím se zabývám tak bys pochopil jak hloupé je to co píses. Takze tvoji radu "choď sa spáchnuť a neoxiduj tu" vracím do Povazské Bystrice. >:D
Avatar - HitmanPB
19. 9. 2015 23:34
Re: NO JISTĚ TAHLE POPELNICE JE IDEÁLNÍ K 2 PROMILE PODSTOLE
Výnimočne Ti odpoviem.

Keď bol Ferrucio Lamborghini nespokojný s Ferrari a stupídny Commendatore ho poslal do *, tak sa zdravo naštval a vytvoril legendu menom Lamborghini, ktorú žeriem celou svojou dušou a rovnako aj množstvo fanúšikov po celom svete.

Ty vieš iba búrať, nevieš stavať. To čo predvádzaš, nie je konštruktívna kritika, to je šaškáreň.
Ja neobhajujem ACZ, lebo sú mi ukradnutí. Ale ak chceš ty niečo zmeniť, tak dokáž, že to dokážeš robiť lepšie ako oni, a vytvor vlastný portál alebo sa choď spáchnuť a neoxiduj tu :-!
Re: NO JISTĚ TAHLE POPELNICE JE IDEÁLNÍ K 2 PROMILE PODSTOLE
Počúvaj "človek",

kecy typu "to, čo predvádzaš je absolútna zhovadilosť najhrubšieho zrna" a "je mi z Teba na zvracanie" docela baví.

I tvoje dalsí veta "Ak sa k Tebe takto chovajú Tvoji nadriadení, žeŤa drbú za každý detail a ktorým nemôžeš oponovať, tak sa neventiluj na druhých ľuďoch alebo zmeň zamestnanie." je docela solidní slint. Musím te zklamat, v tom co píses jsi úplne vedle a jeste k tomu lzes.

Jinak uz to ze nekdo oznací oprávnenou kritiku za "spinení diskuse" o necem svedcí.

Muj prístup vuci redaktorum ACZ je vzhledem na kvalitu jejich práce a na jejich reakce zcela v porádku.

Tipy pre Teba.
1. Drž sa zásady "Vyjadruj se k vecem o kterých neco vís a nelzi". Vuci me se nikdo nechová "ako hovädo" a teda to není duvod mé oprávnené kritiky ACZ.
2. Prestan doporucovat jiným co mají delat. Nevím proc bych si mel zakládat vlastní portál.

Avatar - HitmanPB
19. 9. 2015 22:31
Re: NO JISTĚ TAHLE POPELNICE JE IDEÁLNÍ K 2 PROMILE PODSTOLE
Počúvaj "človek".

To, čo predvádzaš v tejto diskusii a pri diskusii o Borgwarde je absolútna zhovadilosť najhrubšieho zrna. Je mi z Teba na zvracanie. 8-s

Ak sa k Tebe takto chovajú Tvoji nadriadení, žeŤa drbú za každý detail a ktorým nemôžeš oponovať, tak sa neventiluj na druhých ľuďoch alebo zmeň zamestnanie.
Najsmutnejšie je na tom fakt, že Ty si vlastne "proti všem" a držíš sa hesla "kdo nejde s námi, jde proti nám".

V žiadnom prípade nechcem brániť redaktorov ACZ, ktorí niekedy odvádzajú doslova ani nie amatérsku prácu, tu ide u ľudský prístup. Tebe by sa páčilo, keby sa k Tebe ľudia chovali tak, ako sa chováš Ty na stránkach ACZ ???

Tipy pre Teba.
1. Drž sa zásady "Nerob druhému to, čo nechceš aby iní robili Tebe" a teda
ak sa voči Tebe niekto chová ako hovädo, nechovaj sa ako hovädo voči ostatným a hlavne voči ľuďom, ktorí nemôžu za tvoje problémy.
2. Založ si podobný portál ohľadom aút, ako je auto.cz alebo autoweb.cz.
S hostingom a software Ti viem pomôcť. Ak budeš dobrý, budeme tam všetci radi
chodiť.

Tipy pre ostatných:

1. Najlepšia obrana je IGNOROVAŤ.
Keď prestanete reagovať na indivíduá ako je IPA a hlavne paródie typu
Kharl.ANTIDIESEL, tak im vlastne zoberiete vietor z plachiet a nebudú mať dôvod
viac tu špiniť diskusiu. Samozrejme je prísny zákaz dávať "dislike". Aj dislike ich
totiž utvrdzuje v tom, že to čo robia, má svoj účel. To platí aj pre redaktorov ACZ,
v tomto prípade snáď každý pochopí, že to nie je neúcta voči diskutujúcemu, ale
viac-menej nutnosť.

2. PEACE :-)
Avatar - Hammunasakra
19. 9. 2015 14:33
Re: NO JISTĚ TAHLE POPELNICE JE IDEÁLNÍ K 2 PROMILE PODSTOLE
No tak nic no..