Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW M3 Touring výkonem dohání konkurenci ze Stuttgartu. A uvnitř má noční oblohu

Dominik Kovář
Diskuze (0)

510 koní nestačí? Skvělá zpráva pro Manhart, který jich rychlému kombíku z Bavorska přidá hned několik desítek.

Mnichovská automobilka BMW se v minulém roce vrátila do segmentu sportovních a rychlých kombíků. Tentokrát se nejednalo o model M5 Touring, ale o řadu nižší M3 Touring. První praktická M3 v historii dostala ihned verzi Competition s výkonem 375 kW (510 k), točivým momentem 650 Nm a pohonem všech kol xDrive. 

Srovnání: BMW M3 Touring vs. Mercedes-AMG C 63 S E Performance

Není třeba si dlouze povídat o tom, že takový výkon je více než solidní. Konkurent v podobě Mercedes-AMG C 63 S E Performance díky kombinaci elektromotoru u zadní nápravy se spalovákem nabízí až 680 koní. Přítomnost hybridu je na druhou stranu vykoupena vyšší pohotovostní hmotností.

Německý tuner Manhart si s M3 Touring pohrál tak, že i bez pomoci elektromotoru svého konkurenta ze Stuttgartu v oblasti výkonové části dohání. Řadový třílitrový šestiválec je nově naladěn na 650 koní a 800 Nm točivého momentu. Od výkonu je odvozen název upraveného modelu - MH3 650.

Za vylepšením výkonu stojí řídicí jednotka Manhartu s názvem MHtronik a nový výfukový systém od Remusu se sportovními svody HJS. Níže sedící je M3 Touring od Manhartu díky nastavitelným pružinám H&R. Vůz má kola Yido Performance s průměrem dvaceti palců vpředu a jednadvaceti palci vzadu. 

Světle modrá bestie od Manhart

Světle modrá barva, do které Manhart svůj M3 Touring zahalil, vozu velmi sedí. Černé doplňky v podobě zrcátek, prvků v náraznících nebo bočních a střešních lištách zapadají k již zmíněným desetipaprskovým diskům kol. Kapota byla převzata z modelu M4 CSL a je zde také nová mřížka chladiče.

Video se připravuje ...

Aby byl design MH3 650 ještě více poutavý, rozhodl se tuner pro karbonové obložení střechy. Jak v exteriéru, tak i v interiéru nahrazuje logo BMW logo značky Manhart. Manhart kabinu z továrny vylepšil pouze vlastními koberečky a novým střešním obložením s diodami, díky kterým dokáže po vzoru Rolls-Royce znázornit noční oblohu. 

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme