Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW má smělé plány

Petr Bambas
Diskuze (30)
BMW uvede nebo již uvedlo v letošním roce na trh tolik nových modelů, jako nikdy dříve v historii - BMW 6, BMW X3, BMW 5 Touring, BMW 1. řady a model Mini Cabrio. Vedení německé automobilky si pochvaluje...

Německý výrobce luxusních automobilů BMW očekává v roce 2004 díky novým modelům a rozšíření odbytu na mezinárodních trzích rekordní prodeje a zisky. Generální ředitel automobilky Helmut Panke v tomto týdnu řekl, že hrubý zisk letos přesáhne rekordní úroveň 3,3 miliardy eur z roku 2002 a nový rekord vedení BMW očekává i v prodeji aut.

BMW uvede nebo již uvedlo v letošním roce na trh tolik nových modelů, jako nikdy dříve v historii - BMW 6, BMW X3, BMW 5 Touring, BMW 1. řady a model Mini Cabrio. Vedení německé automobilky si pochvaluje, že BMW Group bude v příštích letech zastoupena ve všech důležitých segmentech trhu.

Loni se podle předběžných údajů celkový prodej zvýšil o 4,3 procenta na rekordních 1,1 milionu aut. Prodej klíčové značky BMW (bez u Mini a vozů Rolls Royce) loni stoupl dokonce o 1,6 procenta na 928 tisíc prodaných vozů. Nejvíce se v loňském BMW dařilo v severní Americe, kde prodej stoupl o 8 procent.

Velkou měrou se o úspěch BMW v roce 2003 zasloužil dobrý vstup nové pětkové řady na trh v polovině minulého roku. BMW 5 ve verzi sedan si loni koupilo přes 70 tisíc zákazníků a důležitý nárůst poptávky se týká i BMW 7. řady - 58 tisíc prodaných kusů v roce 2003, což je nejvíce od uvedení této řady na trh v 70. letech.

Pomyslnou třešničkou na dortu je pak pro BMW značka Rolls-Royce, do konce roku 2003 společnost předala zákazníkům 300 vozů této značky.

Petr Bambas
Diskuze (30)