Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW představí ve Frankfurtu pět nových sériových aut

David Bureš
Diskuze (0)
Mnichovská automobilka se ve Frankfurtu zaměří na elektromobily. Nebude zde ale chybět ani nové kupé a SUV.

Blížící se autosalon ve Frankfurtu nad Mohanem je pro německé automobilky domácí akcí, proto se zde budou chtít předvést ve velkém stylu. BMW si pro Frankfurt připravil pět nových sériových vozů a jeden koncept naznačující budoucí auto s pohonem předních kol.

Pro návštěvníky veletrhu je připravena takřka 300 metrů dlouhá trať, na které si budou moci vyzkoušet vozy mnichovské značky. Podle BMW ujedou návštěvníci výstavy na této trati během 12 dní asi 9.100 kilometrů. Automobilka tímto chce odkázat na své vozy slibující zábavu za volantem.

Hlavní důraz bude mnichovský výrobce ve Frankfurtu klást na svoji novou divizi BMW i, která se zde bude prezentovat prvními chystanými modely – elektromobilem i3 a plug-in hybridním sporťákem i8.

Model i3 se začne prodávat v listopadu, jako první na trh dorazí elektrická verze s vzadu umístěným elektromotorem o výkonu 125 kW a točivém momentu 250 N.m. Až později se zákazníci dočkají varianty s prodlouženým dojezdem, která bude doplněna o spalovací agregát.

Na adresu i8 představitelé automobilky říkají, že se jedná o vůz, který kombinuje výkon sporťáku se spotřebou malého auta. Pro své majitele pak má být ideálním autem pro každodenní ježdění.

Pro odpůrce elektromobilů bude na IAA vystaveno nové dvoudveřové kupé – řada 4 Coupé, která nahradí dřívější řadu 3 s karoserií kupé. Auto chce zákazníky lákat hlavně na vzhled a jízdní vlastnosti.

Dále se ve Frankfurtu ukáže modernizovaná řada 5 ve všech karosářských variantách a třetí generace SUV X5. Tento automobil se už začal vyrábět, aktuálně je nabídnut se třemi motory.

BMW se pochlubí také konceptem, potvrzen je zatím Active Tourer Outdoor. Ten je evolucí konceptu Active Tourer prezentovaného loni v Paříži, toto MPV především naznačuje, jak by mohlo vypadat chystané BMW s pohonem předních kol. První takovým modelem se má stát řada 1 Gran Turismo.

David Bureš
Diskuze (0)