Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW představilo prodloužený sedan řady 3 Iconic Edition, dostal i svítící masku

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Nové BMW řady 3 Gran Limousine Iconic Edition je specialitou, která má zamířeno na jediný trh – a ten čínský to překvapivě není.

Prodloužené sedany jsou populární záležitostí především v Číně, kde automobilka BMW nabízí trojkovou řadu s prodlouženým rozvorem již od generace F30. V posledních letech však popularita prodloužených sedanů roste také v okolních asijských regionech.

Trojková řada s delším rozvorem a označením Gran Sedan nebo Gran Limousine se tak objevuje také na trzích například v Thajsku, Malajsii nebo Indii, přičemž v posledních dvou jmenovaných zemích se vozy také kompletují. Pouze Indie však nyní dostala speciální verzi, která nese označení Iconic Edition.

Nejvýraznějším prvkem exteriéru nové speciální edice je přitom svítící maska, která sice není u BMW žádnou novinkou, u trojkové řady se však objevuje vůbec poprvé. Objevují se navíc spekulace, že v případě lokálního úspěchu by se časem mohla dostat i na další trhy.

Další speciality jsou ukryty v interiéru, který kromě většího prostoru pro nohy zadních cestujících standardně nabízí například volič převodovky ve stylu krystalu, ambientní osvětlení, panoramatické střešní okno, třízónovou klimatizaci, zesílené odhlučnění nebo opěráky hlavy s polštářkem, což je prvek, na který jsme zvyklí spíše ze sedmičkové řady.

Karoserii mohou zdobit pouze tři vybrané barvy: Carbon Black, Cashmere Silver nebo Mineral White, pod kapotou jsou pak k dispozici pouze dvě pohonné jednotky o shodném výkonu. Pro zájemce o benzín je připravena verze 330Li, tedy dvoulitr TwinPower o výkonu 190 kW s nejvyšším točivým momentem 400 Nm.

Pro příznivce naftových motorů je pak připravena 2,0litrová vznětová pohonná jednotka TwinPower opět s nejvyšším výkonem 190 kW a nejvyšším točivým momentem 400 Nm. Výkon je přitom vždy přenášen pouze na jednu nápravu – modely Gran Limousine totiž čtyřkolku nenabízejí.

Ondřej Mára
Diskuze (3)

Doporučujeme

19. 10. 2021 13:45
Re: Pekné auto
"Spravit" znamená v češtine niečo iné ako po slovensky. Máš medzery vo všeobecných vedomostiach. ;-) Voľný preklad môže byť napríklad "udělat".
19. 10. 2021 09:56
Pekné auto
No vida, takže sa predsa len dá spraviť aj pekné a elegantné auto. A nakoniec nemusí ostať iba v Indii, možno ho budú akceptovať aj tí Číňania.