Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW promluvilo o vlastním pick-upu. Vážně, o pick-upu...

Stanislav Kolman
Diskuze (23)

Kdyby mělo BMW postavit pick-up, musel by být kompletně z vlastní produkce.

V poslední době se spekulovalo o tom, zdali BMW nenapodobí Mercedes a nepostaví konkurenta třídy X, aby tak rozvířilo vody na trhu prémiových pick-upů. Poslední informace ale říkají, že se nic takového nestane.

O budoucnosti se rozhovořil lídr australského zastoupení Vikram Pawah, jenž říká, že na rozdíl od stříbrných šípů BMW nikdy nebude využívat techniku jiných aut. Narážel tak na fakt, že třída X využívá v rámci spolupráce s Nissanem architekturu Navary. Podle stejného člověka ani není důvod takové auto dělat. Zájem o pick-upy je sice v posledních letech vyšší, ale jen zlomek z těchto zájemců chce takový vůz v luxusním balení.

Podle Pawaha se navíc takové auto nehodí do aktuálního portfolia bavorské automobilky. „Aktuálně nevidím potřebu, proč bychom takový vůz měli vyrábět. Jsme z velké části zaměřeni na luxusní vozy, což je kategorie, ve které se chceme pohybovat i v budoucnu,“ uvedl Pawah pro australská média.

Pokud by se BMW do stavby pick-upu skutečně vrhlo, určitě by jej chtělo postavit na rámovém podvozku, což vyžaduje nákladný vývoj. Ke spolupráci s jinou značkou automobilka přistoupit nechce, protože by to bylo proti její vlastní filosofii. V nejbližších letech ale nový užitkový model rozhodně očekávat nemáme.

Před více než rokem se médii šířila informace o novém pick-upu Audi, která byla doplněna o jeho ilustraci. Tehdy však šlo o povedený aprílový žertík, ani čtyři kruhy takové auto v brzké budoucnosti neplánují. Mercedes tak se svou třídou X bude mezi německými prémiovými konkurenty jediným pick-upem.

Doporučujeme

Stanislav Kolman
Diskuze (23)

Doporučujeme

Avatar - pradeda777
15. 5. 2019 12:20
Re: BMW pick-up
Btw...BMW dealeři již propouští zaměstnance...mám tu informaci z první ruky....
Avatar - pradeda777
14. 5. 2019 23:34
Re: BMW pick-up
Určitě Toyota/Lexus a Hyundai/Kia a částečně VW s Daimlerem.
Avatar - KANKUNEN
14. 5. 2019 20:51
Re: BMW pick-up
A teda ty správné automobilky přihodíš?
14. 5. 2019 19:52
Re: BMW pick-up
:-) :-) vychází to v Hantecu? :-)
Avatar - pradeda777
14. 5. 2019 17:36
Re: BMW pick-up
Zatím modely škrtá jen BMW, protože je v nesnázích.