Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW R 1200 R Black Edition: Německý elegán pro slunnou Itálii

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
BMW Motorrad si pro italský trh připravilo speciální sérii jednoho ze svých nejpopulárnějších modelů s plochým dvouválcem.

BMW R 1200 R, které patří k nejreprezentativnějším a nejoblíbenějším modelům své značky, se stalo základem pro sérii Black Edition, určenou pro italský trh a hrající svým barevným provedením na lehce nostalgickou notu.

Hlavní odlišností od standardního provedení je zde především barevné provedení v podobě metalického laku pojmenovaného Black Storm, jenž doplňují dvojité linky Alpine White. Tato barevná kombinace odkazuje na klasické boxery značky BMW z minulosti.

Černý lak použitý na palivové nádrži či předním blatníku je u modelu R 1200 R Black Edition i na těle hlavního světlometu, které i standardního provedení šedé a rovněž na rámu motocyklu i několika dalších částech.

Výbava motocyklu je pak rozšířena o řadu prvků zvyšujících cestovní komfort od větrného štítku přes vyhřívané rukojeti řídítek až po dvojici odnímatelných kufrů v elegantní šedé barvě.

K pohonu je zde stejně jako u výchozího provedení použito plochého dvouválce o objemu 1170 cm3, disponujícího nejvyšším výkonem 92 kW (125 k) při 7750 min-1 a točivým momentem 125 N.m při 6500 min-1. S motorem spolupracuje šestistupňová převodovka.

BMW Motorrad si R 1200 R Black Edition na italském trhu cení na 15.900 euro (zhruba 425.000 Kč), zatímco výchozí standardní provedení bez výše zmíněné výbavy je na českém trhu nabízeno za 347.700 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)