Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW řady 7 s dvanáctiválcem dostalo polský tuning. Dopadlo to překvapivě dobře

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Nad dvanáctiválci ve velkých německých limuzínách se stahují mračna. Dnes však nebudeme malovat čerta na zeď, podíváme se totiž na jednu zajímavou úpravu.

Slovní spojení "polský tuning" ve vás nejspíš vyvolá škodolibý úšklebek, nesmíme ale házet všechny úpravce do jednoho pytle. Tvůrci z Auto-Dynamics.pl se pustili do modifikace BMW M760Li xDrive a rozhodně se nedá říct, že by z jejich výtvoru vznikl nějaký nevzhledný kýč. Naopak.

Poláci se zaměřili především na exteriér. Ten dostává matný černý lak, ne nepodobný továrnímu odstínu Frozen Black. Dále na vůz nasadili zlatá dvaadvacetipalcová kola, přičemž touto barevnou kombinací odkazují na ryzí sportovní nástroje od BMW.

Kola Vossen Evo-5R obouvají pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S o šířce 255 milimetrů vpředu a 295 milimetrů vzadu. Automobilkou dodávaná dvacetipalcová kola přitom obouvají pneu se šířkou 245 mm vpřed a 275 mm vzadu, takže si úpravce od této změny slibuje vyšší přilnavost a lepší jízdní vlastnosti, o které se samozřejmě stará pohon všech kol.

Kromě toho si můžete všimnout i vybraných aerodynamických prvků. Přepracování se dočkal přední nárazník, vzadu najdeme dva spoilery - jeden na okraji střechy, druhý na víku zavazadelníku.

Tím výčet provedených úprav končí, na pohonnou jednotku nedošlo. I tak se ale 6,6litrový V12 nemá za co stydět, vždyť již v sérii produkuje výkon 430 kW a točivý moment 850 newtonmetrů. Z klidu na stovku tak velký sedan zrychlí za 3,8 sekundy a pokud si připlatíte za “emkový” balíček, maximální rychlost se z původních 250 posune na 305 km/h.

Máte-li dvanáctiválec ve vlajkovém BMW v hledáčku, raději příliš neotálejte. Byť se informace o jejich existenci v německých sedanech mění snad každý týden, podle posledních spekulací by měla mnichovská V12 opustit automobilovou scénu na sklonku roku 2020. Samozřejmě kvůli emisím.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)

Doporučujeme

3. 6. 2020 03:00
privarili k nemu zadok oktavie combi
a vybrali airbagy a nahradili odpormi aby kontrolky nesvietili