Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW si bude hledat nového šéfa. Hlavně kvůli hospodářským výsledkům

ČTK
Diskuze (22)

Šéf automobilky BMW Harald Krüger v dubnu 2020, kdy mu vyprší smlouva, odstoupí a o další funkční období se ucházet nebude.

O nástupci současného generálního ředitele rozhodne dozorčí rada na zasedání 18. července.

Jak už dříve uvedl německý hospodářský list Handelsblatt, byla pozice třiapadesátiletého manažera v čele společnosti, která dodává na trh značky BMW, Mini a Rolls-Royce, v poslední době nejistá. Firma vykazovala horší hospodářské výsledky a zaostávala za konkurencí v elektromobilitě.

Krüger přišel do BMW v roce 1992. Šéfovat jí začal v květnu 2015, kdy nahradil Norberta Reithofera. Podle informací týdeníku Der Spiegel se Krüger rozhodl neusilovat o znovuzvolení do křesla generálního ředitele, aby předešel hrozícímu odvolání.

Jako o jeho možných nástupcích se podle německého tisku hovoří o šéfovi oddělení rozvoje Klausi Fröhlichovi a o Oliveru Zipsovi, který má na starosti výrobu. Podle webu listu Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), který se odvolává na zdroje z podniku, bude příštím šéfem BMW jmenován pětapadesátiletý Zipse.

V Německu je obvyklé prodlužovat pracovní smlouvy manažerů rok předtím, než vyprší, připomněla agentura AP. Skutečnost, že v Krügerově případě tomu tak nebylo, vyvolávala v německých médiích spekulace o jeho budoucnosti.

Čistý zisk firmy v prvním čtvrtletí meziročně klesl téměř o tři čtvrtiny na 588 milionů eur (15 miliard Kč). Pod Krügerovým vedením přišla společnost v roce 2016 o titul nejprodávanější značky luxusních automobilů ve prospěch konkurenční německé automobilky Mercedes-Benz.

ČTK
Diskuze (22)

Doporučujeme

Avatar - CountachSV
8. 7. 2019 12:21
Re: ...a zaplakali
od 2015 byl na aktualni pozici...ve firme mnohem dele. Muze a nemusi se podilet... ale hodme to na nej :D :yes:
8. 7. 2019 11:58
Re: Prodělali majlant na elektromobilech ...
Jj, Na rozdíl od Tesly BMW nemá bohaté sponzory, kteří by jim dlouhodobě dotovali ztráty z výroby iček, naopak akcionáři chtějí vyšší zisky. Takže musí dát zpátečku, i3 končí bez náhrady a z i8 vezmou to dobré (lehká platforma) a budou se do ní snažit dát lepší spalovák aby trochu rozhýbali prodeje pod jiným názvem.
https://www.carsales.com.au/…oduction-119196/
Avatar - xxc
8. 7. 2019 10:53
Re: ...a zaplakali
Jeho eru asi len uvidime, ked tam bol od roku 2015, do aut sa velmi jeho ruka nemala cas preniest. i3 tiez nebude jeho dielo a vymysel, pokial sa tomu nevenoval skor.
Avatar - .StenLi.
8. 7. 2019 10:51
Re: Prodělali majlant na elektromobilech ...
Ja pisem jednoduche fakty, bez nejakych emocii pre alebo proti a bavi ma tvoja humorna snaha vyrabat si fake facts ktore ti aspon docasne zmiernia sok z EV uspechu :) Si beznadejny pripad. Ak mas volne dostupny fakt ze Tesla ma zisk 25% na kazdom predanom Modeli 3 a ty tu dookola omielas svoje klamstva o strate na kazdom kuse tak nema vyznam s tebou o nicom diskutovat :)
Ak je kazde jedno EV okamzite predane a cakaju sa na ne mesiace a roky, pricom BMW 3 sa predava na druhom najvacsom trhu 3x ! horsie ako Model 3, tak napisat ze EV nikto nechce :D moze len niekto uplne zaseknuty v EV hate :)

To ako si mimo reality dokazuje aj neschopnost jednoducheho vygooglenia si skutocnych cisel, a ked sa zo statisicov EV rocne v tvojej hlave stanu 2 miliony v skutocnosti a z desatin % sa zrazu stane 70% tny narast predajov za 2018, tak aj ten najpomalsi clovek skusi prehodnotit svoje vedomosti a zavery.. bude zabavne sledovat kedy to dojde tebe :)
Avatar - CountachSV
8. 7. 2019 10:27
...a zaplakali
Pod timhle panem BMW ztratilo cast svoji osobitosti.To je fakt. Kvalita aut i interieru sla nejspis dle recenzentu nahoru a dohani naskok Audi. Ale mam pocit, ze se z cele modelove rady stala takova nudna sediva hmota.

Maska X7 nevadi, nova 3er se mi libi, ale nelibi se vubec tvary tech, co maji brat za srdce - Z4 a 8er - osma si to castecne vylepsila panamera verzi, ale tohle beru jako velkou chybu. Ani jedno z tech aut nechytne za srdce.

Je to sice takovej obecnej narek, ale co uz.... od toho je tu internet :-[]