Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW svolává do servisu elektrické jedničky ActiveE

Michal Fokt
Diskuze (8)
V experimentálním provozu jezdící elektromobily BMW ActiveE si musí odskočit do servisu, netěsní mu totiž spoj motoru a převodovky.

Také BMW už provozuje elektromobily, konkrétně na bázi jedničkové řady postavené vozy ActiveE, bude to ale až miniauto BMW i3, které se začne koncem letošního roku normálně prodávat. V Mnichově tak mají spoustu času otestovat vlastní techniku pro elektromobily a to na tisícovce exemplářů, z nichž většina (700) jezdí v USA. A to je dobře, protože teď německá automobilka informovala agenturu NHTSA, že více než polovina z nich, přesně 360, musí do servisu.

Důvodem je těsnění mezi elektromotorem a převodovkou, které se může předčasně opotřebit a způsobit unik maziva hřídele, přenášejícího sílu motoru do převodovky, což by mohlo způsobit poškození pohonného systému a případně vést k havárii. Jedná se o auta, vyrobená mezi 17. srpnem a 19. prosincem 2011.

BMW ActiveE je provozována v experimentálním režimu, kdy jsou vozy zájemcům z řad různých institucí, ale také soukromých osob pouze pronajímány a to v omezeném množství a na určitou dobu. Uživatelé automobilů tak jsou srozuměni s tím, že se mohou nějaké potíže vyskytnout a o situaci již byli automobilkou informováni.

BMW má možnost relativně bez rizika ostudy vyzkoušet novou techniku na "pokusných" zákaznících a vyvarovat se případné ostudy, která by nastala v případě, že by se podobný problém objevil u mediálně hýčkaného produkčního BMW i3.

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - bigsoul
1. 2. 2013 16:33
Re: svolavačky
Len, aby bolo jasno mam dvoch kamosov ktori maju kiu ceed 1.6 diesel 85kW myslim a obom odysli vstreky jedna faceliftova a druha este nie. Zvlasne obe auta su kupovane nove a 7 rokov zaruky je 7 rokov garanciek za minimalne 25 00kc co je dobry kseft nie :-) Tak zas nehanob nemecke auta, ked si v ziadnom ani nesiel ja som si v KIU viezol uz niekolko krat je to celkom dobre auto, ale pre mna bez ducha. Kdez to BMW to je slast a vzdy budem bojovat za tuto znacku kym si bude drzat to co si drzi. Toyota je najvecsi automobilovy vyrobca BMW je najdrahsov znackov aut a spolupracuju uz nejaky ten cas a to ze zvolavaju je len dokazom ako im na zakaznikoch zalezi !!!
1. 2. 2013 11:02
Re: svolavačky
Nebo spis nekdo to dokaze priznat a nekdo dela jako by se vubec nic nedelo ;-\
Avatar - Choochoo
1. 2. 2013 07:33
Re: testovačka
Ono muzes rici, ze i vsechny auta jsou stejny, tak nac kupovat BMW7 kdyz je tu Thalie >:D
Nedavna poruchovost motoru ukazovala 10-nasobny rozdil mezi prvnim a poslednim ;-)
Jedni rikaji mam bezporuchovy auto, druzi rikaji vsechno se kazi ;-)
31. 1. 2013 22:01
testovačka
Však je vše v testování tak se vždy nějaká chyba najde... a přesně tak všechno se kazí a o něčem se píše víc a o něčem ne
Avatar - 3_diamanty
31. 1. 2013 21:30
Re: svolavačky
suhlas.... ;-) :yes:

nijake auta dnes nie su bez chyb..... navyse plati ze cim zlozitejsie el systemy, drahsia elektronika tym viac pruserov a tym sa skor nieco moze pokazit... ale to nic .... clovek s tym musi ratat.... je jasne ze vo favorite sa nemalo co pokazit.... dnes je ina doba