Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW vyvíjí dvouspojkovou převodovku pro předokolky

Michal Fokt
Diskuze (15)
Mnichovská automobilka prý pracuje na nové sedmistupňové dvouspojce. Bude určena pro nové sportovní verze předokolkových modelů?

BMW v současnosti pro svá malá a kompaktní auta nabízí buď vlastní šestistupňovou manuální převodovku nebo osmistupňový měničový automat Aisin, BMW Blog však nyní přichází s informací, že by se nabídka skříní měla změnit. V Mnichově prý vyvíjí vlastní převodovku DCT, určenou pro vozy s pohonem předních nebo všech čtyř kol.

Dvouspojková převodovka by měla být sedmistupňová a je otázkou, jestli má být jejím cílem vyšachovat zcela ze hry outsourceovaný japonský automat, či zda půjde o obohacení nabídky, zaměřené na sportovnější verze jednotlivých modelů, pro které je Aisin málo rychlý a ostrý. V souvislosti s tím se blog zamýšlí nad možným rozšířením portfolia tohoto druhu aut.

Mohlo by se jednat o verze X1 M nebo X1 M40i, respektive jejich alternativy na bázi stylovějšího typu X2 a zkrátka pochopitelně nepřijdou ani specifikace John Cooper Works u Mini. Předpokládá se, že pokud je informace pravdivá, 7DCT by mohla být představena nejdříve za dva roky.

Michal Fokt
Diskuze (15)
Re: Na fotce je převodovka pro zadokolku - vývod pro kardan
:yes: :yes: :yes:
27. 10. 2015 23:18
Re: Na fotce je převodovka pro zadokolku - vývod pro kardan
Jo, tak to by slo, napis to Kingovi do SZ, treba to tu nekdy hodi >:D
Avatar - AUDIRS6
27. 10. 2015 21:26
Re: Prý
Tu uz clovek nikdy nevie... :-!
27. 10. 2015 21:25
Re: Prý
Myslíš jako na každej kvalt jedno kliknutí ? :-)
Avatar - AUDIRS6
27. 10. 2015 21:18
Re: Prý
Budte radi, ze to nieje dalsia klikacka ! >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]