Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X8 M vykresleno podle špionážních fotografií, jak se vám líbí?

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Připravované mnichovské SUV přišlo pod rukama grafiků o svou kamufláž. Zřejmě půjde o hodně odvážný vůz.

V minulých měsících se začaly na internetu objevovat špionážní snímky nového modelu BMW, kterým by podle všeho mělo být vlajkové SUV s označením X8 M. Vůz byl tradičně maskován různými fóliemi a automobilka se snažila maximálně schovat jeho vzhled, na instagramovém profilu Magnus.Concepts se však objevilo několik grafik, které se snaží novou X8 přiblížit v produkční formě.

Úvodem je ale samozřejmě potřeba zdůraznit, že jde pouze o grafiku vycházející z několika málo špionážních fotografií. Už ty ale naznačily, že novinka bude skutečně velmi zvláštní a zřejmě se odliší od většiny mnichovských SUV. Není tedy divu, že se namísto označení X8 M začíná hovořit také o prostém XM, což by mělo jasně vystihovat pozici vlajkové lodě mezi SUV.

Teď už se ale pojďme podívat na samotnou grafiku, která na první pohled zaujme horizontálně rozdělenými světlomety, které byly patrné již u maskovaných prototypů. Přídi pak dominují obří černě lakované ledvinky, na které navazuje výrazně klenutá kapota. Standardem je pak agresivně tvarovaný přední nárazník s výraznými otvory pro přísun vzduchu.

Z profilu vůz zaujme pozvolna klesající siluetou a lehce vystouplými zadními blatníky. Celkově však z profilu vůz působí jednoduše a především robustně. Podstatně odvážnější je však jeho záď.

Ta opět zaujme především svítilnami s nevšedním tvarováním nebo specifickou grafikou tvořenou LED diodami. Za pozornost ale stojí i čtveřice šestiúhelníkových koncovek výfuku, poskládaných vertikálně po dvou.

Podle různých spekulací se pak očekává, že pod kapotou bude uložen plug-in hybridní dvakrát přeplňovaný 4,4litrový motor V8, který by mohl nabídnout nejvyšší výkon až kolem 750 koní. Novinka X8 M by se tak mohla stát vůbec nejvýkonnějším modelem v nabídce značky.

Ondřej Mára
Diskuze (14)

Doporučujeme

Avatar - Alf1k
30. 7. 2021 17:27
Re: Asi bych se toho nebál
M5 comp. v nějaké modré jsem nedávno potkal a dlouho za ní jel a musim říct, že pro mě je to aktuálně rozhodně nejhezčí BMW, facelift se designově náramně povedl :yes:
30. 7. 2021 10:08
Re: Asi bych se toho nebál
Tady ale přijde instalace hmyzího xichtu, stejně jako u nové 7er. 5er po FL se mi líbí, první snímky 3er FL vypadají taky skvěle. Na 7er jsem si zvykl.

Tohle je ale extrém. :no:
30. 7. 2021 07:21
Re: Tragedie
a bude sa to predávať ako teplé rožky
hnusné, drahé, nepotrebné
ale sused bude závidieť
30. 7. 2021 07:20
Re: Tragedia
je to fakt des
ale ked vidím aké autá dnes ľudia kupujú, tak verím tomu, že nakoniec sa aj toto bude páčiť
30. 7. 2021 06:46
Re: Asi bych se toho nebál
Tak s ohledem na to, ze je to dalsi derivat X567 se moc velkych zmen asi ocekavat neda. Ve vysledku kdyz se podivas ve spravnym uhlu na Q8 a Urus tak je tak taky podobnosti az dost. Kazdopadne u me BMW ted v designu dost tape. Sice pekna, ale tak nejak obyc 5er, vedle ni nepovedenej facelift 7er. K tomu z uplne jinyho testa nova 2. Zase z druhyho konce pak X567, ktery designove v mych ocich jsou taky uplne jiny nez zbytek. O iX nemluve..