Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW Z4 se kvůli nízkým prodejům nemusí dočkat nástupce

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (48)

BMW Z4 je sice stále ještě poměrně čerstvou novinkou, ale jeho budoucnost v současnosti nevypadá příliš růžově. Třetí generace dvoumístného roadsteru s označením Z4 může být totiž poslední v jeho historii.

 

BMW v současnosti s ohledem na investice do nových technologií v oblasti autonomních systémů řízení a elektrifikovaných pohonů svých připravovaných automobilů přistupuje k úpravě nabídky konvenčních modelů, z níž hodlá odstranit vozy, které nepřinášejí dostatečný zisk.

Paleta modelů značky BMW je sice stále velmi pestrá, ale zároveň ji většinou v rámci generačních výměn v tichosti opouští některé typy. Z posledních lze jmenovat například třídveřové provedení řady 1 a v blízké budoucnosti čeká konec Gran Turismo řady 3, u nějž automobilka již potvrdila, že se nedočká přímého nástupce.

Podle informací, které zveřejnil severoamerické magazín Automobile, můžeme v rámci zeštíhlování nabídky značky BMW očekávat i konec linie roadsterů Z4, k němuž může dojít po ukončení životního cyklu současné v pořadí třetí generace.

BMW Z4, jehož první generace nahradila předchozí model Z3 v nabídce značky v roce 2002 a během následujících let se proměnila v jejího tradičního zástupce, se ve své nejnovější generaci představila v loňském roce a má před sebou mít zhruba šestiletý životní cyklus. Snižování nákladů na vývoj se přitom projevilo již v jejím případě a to prostřednictvím spolupráce s automobilkou Toyota, z níž vzešlo kupé Supra.

S ohledem na další vývoje modelové nabídky u značky BMW, směřující k elektrifikovaným vozům, na stále silnější módu crossoverů a SUV i nepříliš uspokojivé prodejní výsledky řady Z4 z posledních let se dvoumístný roadster může stát obětí snižování nákladů na vývoj i výrobu a čtvrté generace se díky tomu nemusíme dočkat.

Zdroj: Automobile

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (48)

Doporučujeme

2. 8. 2019 12:26
Re: Zaujimave
:-)
Avatar - white label
2. 8. 2019 10:29
Re: Přístrojovka
Přesně tak! ;-)
2. 8. 2019 10:02
Re: Přístrojovka
Len u Astona to tak nejak prepacis, specialne pri krasnych budikoch ako na fotke.

Tu je to len display, kde je najmenej urobit dalsiu grafiku a stale ide o obycajne auto, specialne ked to pchaju do vsetkych BMW.
Avatar - Beefcake
1. 8. 2019 18:39
Re: Zaujimave
No to mi tiez nedoslo, vdaka za vratenie do "reality" :D
1. 8. 2019 18:34
Re: Zaujimave
Pokud ty 2 koule navíc měl, jakože bohužel nemám (a doufám, že zatím), tak tohle by byl můj favorit. SUV módě neholduju a upřímně ji nechápu a nesnáším (vyjíždění z parkoviště/křižovatky s autem normální velikosti, když si vedle stoupne SUV... copak nestačí trpět kamiony?). Takhle zatím koukám po MX-5, takže tahle auta jsou moje krevní skupina. Takže alespoň jeden člověk by se našel.