Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bouračky z českých silnic: Jako řidiči jsme nepoučitelní! (6x video)

Jan Mička
Diskuze (104)
Policie ČR v loňském roce řešila více než 93.000 dopravních nehod. V přiložených videích uvidíte některé z nich.

Na silnicích po celém světě se bouralo, bourá a bourat se bude dál. Jenom u nás loni Policie České republiky řešila 93 067 nehod, při kterých bylo 660 osob usmrceno, 2.540 těžce zraněno a 24.426 lehce zraněno. Ve srovnání s rokem 2014 jde o nárůst ve všech kategoriích, jako řidiči se tedy rozhodně nelepšíme.

Kompilací nehod je všude po internetu spousta, přičemž provedením a množstvím podle našeho odhadu vedou ta natočená na ruských silnicích. Od září loňského roku se však díky YouTube kanálu Adama Tafata setkáváme také s obsáhlými přehledy nehod z českých silnic, které si ve většině případů natáčejí samotní hříšníci na kamery zabudované za čelními skly.

Pokud tato videa srovnáme se zmíněnými ruskými výtvory, nejde o nic až tak bizarního, je ale hezky vidět, jak málo mnohdy stačí k tomu, aby se podobné prohřešky nestávaly. Občas by pomohlo sundat nohu z plynu o malý moment dříve, případně se netlačit tam, kde nemáme jako řidiči co dělat…

Jan Mička
Diskuze (104)
6. 4. 2016 10:26
bouračky
prodáme jako nehavarované se servisní knížkou Auto Esa >:D
16. 3. 2016 12:16
Re: Sanitka
Stát na brzdách a čekat jak to dopadne není chování profesionálního řidiče. To v jakým stavu byly gumy na autě je věc druhá.

Na faktu, že autorka videa natáčí plechy zatímco někdo jiný bojuje o život nevidím jako nic divného. Co by měla jiného dělat? Myslíš, že by těm doktorům jako laik měla jít pomáhat nebo radit?
Avatar - Ronault.
15. 3. 2016 20:51
Re: Sanitka
Já bych vůbec netipoval řidiče začátečníka. Pravda, že nevím kdo přesně řídí ty doprovodné vozy, ale vím, co dokáží se sanitami naši řidiči sanitek a nikdy bych o nich neřekl začátečník nebo amatér..to jsou většinou kovaní profíci.

Co bude hlavní důvod proč to klouzalo, bude stav gum oného Yetiho...přitom kolik ta auta nalítají a kolik peněz na to bude, bych se žalostnému stavu gum nedivil. Navíc stačí se podívat na to, že ta Fabia do které bokem narazil se jen trochu posunula a to Yeti klouzalo pomalu dále dolů z kopce...

Mě spíše zaujalo, že to vypadalo, že posádka té velké sanity resuscitovala, spoň to z té dálky vypadalo a pravděpodobně lékař v té doprovodné Yetině asi nemohl vystoupit..., což teda je průser... a taky dobré je, že autorka toho videa právě natáčí v tu chvíli naprosto nepodstatné ohnuté plechy, ale že tam někdo bojuje o život, to ne 8-s >:D Ale asi to je tím, že nejsem laik
14. 3. 2016 11:16
Re: ne vše můžete ovlivnitRe: 2x nehoda Re: BRZDIČI PŘED PŘE
Tak to se pak nedá nic dělat. Víc než maximum udělat nemůžeš. ;-)
14. 3. 2016 10:03
Re: ne vše můžete ovlivnitRe: 2x nehoda Re: BRZDIČI PŘED PŘE
Rozumím, taky to tak dělám. Toto bylo v zatáčce, takže jsem stejně brzdil už před zatáčkou, za kterou je přechod. Policistům pak řekl, že se díval jinam (na mobil - to jim neřekl). Jak říkám, ne vše lze ovlivnit. Ale jinak souhlas - myslet i na/za ty druhé.