Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus si pohrál s novým Mercedesem třídy G. Výsledek má V12 a stojí víc než 15 milionů

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Terénní "géčko" upravené firmou Brabus je přesně takové, jak byste čekali. Naprosto praštěné. A hodně drahé.

Zajímavé je, že Brabus G V12 900, jak se stroj oficiálně jmenuje, dostal motor, který vám Mercedes do "géčka" nedá - jde o 6,3litrový, dvěma turbodmychadly přeplňovaný dvanáctiválec.

Výkon, jak možná tušíte podle jména automobilu, dosahuje 900 koní (662 kW). Točivý moment pak prý vrcholí hodnotou 1500 N.m, ale z důvodů spolehlivosti je maximum omezeno na 1200 N.m. Dvanáctiválec pohání všechna kola přes 9stupňovou automatickou převodovku.

Díky obrovskému výkonu tohle velké, hranaté a těžké SUV akceleruje z klidu na 100 km/h za 3,8 sekundy. A možná se teď při pohledu na schopnosti Brabusu G ptáte, jestli náhodou nejde o nejrychlejší SUV planety. Nejde, maximální rychlost je totiž omezena na 280 km/h. Bentley Bentayga Speed zvládne 305 km/h.

Brabus si samozřejmě pohrál i se vzhledem, který je díky širokému bodykitu výrazně agresivnější než u "standardní" G 63 od AMG. Úpravy zahrnují také širší rozchod kol, novou přední kapotu, speciální zavěšení kol, doplňky z karbonu či křidélko umísteně na zadní části střechy. Zmínit musíme i luxusně vyvedený interiér.

V plánu je produkce pouhých 10 exemplářů, přičemž každý z nich bude velmi, velmi drahý, Základní cena bez daně totiž činí 605.055 eur, tedy asi 15,6 milionu korun.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme