Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus si vzal do parády Range Rover, výsledek potěší milovníky pistáciové

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Kromě nových doplňků exteriéru a přepracovaného interiéru dostal Range Rover také dalších pár koní.

Společnost Brabus si většina z nás spojuje především s vozy značky Mercedes-Benz, německý úpravce se však nebojí předvádět své úpravy ani na jiných strojích. Naposledy to předvedl na novém Range Roveru P530, který se v rámci úpravy Brabus 600 může směle měřit s prémiovkami jako Bentley Bentayga.

Upravený Range Rover zaujme už na první pohled novými komponenty karoserie, které by měly zdůraznit jeho sportovnost, přesto nepůsobí zbytečně agresivně. Zmínku si zaslouží například nový přední nárazník s karbonovými dekory, upravená maska chladiče, karbonové boční přívody vzduchu, spoiler nebo zadní difuzor.

Video se připravuje ...

Tradiční nápis Range Rover na kapotě nahradil nápis Brabus. Úpravce si také pohrál s výfukovým systémem, který je zakončen čtyřmi masivními kulatými koncovkami v zadním nárazníku, a do podběhů umístil obří 24palcová kovaná kola z vlastního vývoje, která prémiovému SUV seknou.

Pod kapotou uložený 4,4litrový motor V8 s twin-turbo přeplňováním nabízí standardně (390 kW) 530 koní a 750 Nm, v rámci úpravy PowerXtra 600 však jeho výkon vzrostl na 441 kW (600 koní) a 800 Nm točivého momentu. Výkon je standardně posílán na všechna kola.

Zřejmě nejvýraznější proměnou ale prošel interiér, který byl kompletně nečalouněn do kůže v odstínu pistáciové zelené. Specificky zbarvené čalounění zdobí palubní desku, sedadla, obložení dveří, stropnici, středovou konzolu včetně voliče převodovky, atd.

Interiér tedy může působit vcelku kontroverzně, po stránce designu a výkonu však úprava působí přinejmenším zajímavě. Otázkou však zůstává cena, kterou Brabus nezveřejnil. Nejspíš ale nepůjde o žádnou levnou srandu.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme