Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus ukazuje další rychlou novinku. Jeho verze Mercedes GLS nabízí 800 koní a 1000 N.m

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Německý úpravce Brabus se chlubí další výkonnou a rychlou novinkou. Tentokrát si do parády vzal velké SUV Mercedes-AMG GLS 63 S 4Matic+. 

Brabus tohle sedmimístné auto zařadil do rodiny modelů s označením Brabus 800, což jasně prozrazuje výkon vozu. Číslo 800 totiž odpovídá počtu koní.

Zatímco dvěma turbodmychadly přeplňovaný osmiválec o objemu 4,0 litru ve standardním Mercedesu-AMG GLS 63 S dává nejvyšší výkon 450 kW a maximální točivý moment 850 N.m, Brabus jeho schopnosti posunul na 588 kW a 1000 N.m.

Asi vás nepřekvapí, že se díky tomu zlepšilo zrychlení - upravené GLS akceleruje z klidu na stovku za 3,8 sekundy, výchozí vůz za 4,2 vteřiny. Maximální rychlost je elektricky omezena na 280 km/h.

Rychlé SUV stojí na vzduchovém podvozku, který je o 25 mm nižší než v případě standardní verze. Obrovská kovaná kola mají průměr 24 palců.

Brabus se jako obvykle zaměřil také na design, GLS dostalo zejména několik doplňků karoserie z uhlíkových vláken - údajně funkčních, nikoli jen pro parádu. Nápadný je zejména zadní difuzor se čtyřmi koncovkami výfuku. Nový výfukový systém využívá elektricky ovládané klapky a umí také tichý režim pro ranní odjezdy a noční příjezdy (nebo obráceně).

A jak to tak bývá, zájemci se na německého úpravce mohou obrátit i s žádostí o přepracování interiéru, Brabus nabízí například nové kožené čalounění.

Cenu bohužel neznáme, ale výchozí Mercedes-AMG GLS 63 4Matic+ stojí na českém trhu 4.023.250 Kč. Levná hračka to tedy nebude.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme