Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Brabus Ultimate E je v elektrickou raketu proměněný Smart EQ ForTwo

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Brabus si jako dvorní úpravce vozů značky Smart připravil pro letošní frankfurtský autosalon extrémní model Ultimate E, jehož základem je EQ ForTwo.

Brabus již tradičně spolupracuje se značkou Smart, která má jím upravené modely ve své oficiální nabídce. Vrcholem se rovněž již tradičně stává model s označením Ultimate, které tentokrát doplňuje písmeno E.

Základem této novinky je Smart EQ ForTwo s čistě elektrickým pohonným systémem, který specialisté v Bottropu ladí na nejvyšší výkon 68 kW (91 k) a točivý moment 180 N.m. Výchozí zástupce značky Smart disponuje nejvyšším výkonem 60 kW (82 k) a točivým momentem 160 N.m. Vedle samotného pohonného systému je věnována pozornost i podvozku, u nějž jsou použity sportovní tlumiče i pružiny, snižující světlou výšku vozu.

Brabus prezentuje Ultimate E jako exkluzivní městský sportovní elektromobil, který zvládne akceleraci z 0 na 100 km/h za 10,9 s. Maximální rychlost je omezena na 130 km/h. Dojezd na jedno nabití se v závislosti na stylu jízdy pohybuje kolem 125 km.

Vedle úprav motoru a podvozku se pak Brabus Ultimate E odlišuje od výchozího modelu EQ ForTwo samozřejmě i svým zevnějškem. Karoserie se pyšní novou sadou komponentů, které ji výrazně rozšiřují a dodávají dynamický vzhled, pozornost si zaslouží i difuzor pod zádí.

Vzhled sportovce podtrhují 18palcová kola Brabus Monoblock Y, která jsou obuta do pneumatik o rozměrech 205/35 R18 vpředu a 235/30 R18 vzadu. Použitá kola mají s hmotností 6,7 kg vpředu a 7,1 kg vzadu patřit mezi nejlehčí18palcové disky na trhu.  

Interiér modelu Ultimate 125 nabízí mimo jiné čalounění sedadel a několika dalších částí kůží Brabus Mastik ve stejném odstínu jako je lak karoserie, stylové hliníkové doplňky a výkonný multimediální systém.

Brabus Ultimate E má vzniknout v limitované edici, kterou má tvořit jen 28 vozů. Cena pro německý trh je stanovena na 58.845 eur včetně DPH, což je zhruba 1.530.000 Kč.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Doporučujeme

11. 9. 2019 20:09
Pan redaktor je šprýmař
Jestli se jim podařilo vyladit výkon elektromotoru z původních 82 až na plných 91 koní tak nezbývá než hluboce smeknout. I zrychlení na stovku za 11 vteřin je obdivuhodné. Předpokládám správně že autor článku tou raketou v titulku myslel cenu ?