Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bridgestone vrací do nabídky legendární disky z osmdesátých let. Ideál pro japonské sporťáky!

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Disky SUPER R.A.P EVO se dokonale hodí na japonské sporťáky z osmdesátých a devadesátých let minulého století.

Průkopník mezi odlehčenými, potažmo závodními disky kol. Tak můžeme nazvat Bridgestone SUPER R.A.P, které japonský výrobce pneumatik uvedl na trh v roce 1987. Díky extrémně nízké hmotnosti dosáhly disky skvělých výsledků v různých závodních odvětvích včetně populární série All Japan Gymkhana Championship.

Po více než 30 letech Bridgestone tyto legendární disky vrací do nabídky. SUPER R.A.P EVO dědí historický design doplněný o požadavky moderní doby - tuhost a bezpečnost. 

Na první pohled se může zdát, že by tyto disky mohly sloužit pro účely rezervních kol, ale zdání klame. Jak jsme již zmínili, pro soutěžní vozy byly disky s malými kruhovými otvory dokonalou ochranou pro brzdové komponenty, které by jinak byly vystaveny letícím kamenům a různým úlomkům. 

Předchůdce byl zpočátku nabízen v rozměrech 13 a 14 palců s pozdějším rozšířením o disky velikosti 15 palců. Modernizované SUPER R.A.P Evo jsou k dispozici s velikostí 15 palců s různou šířkou disků a vzorem šroubů. 

Oblé tvary a bílé lakování disku se rozhodně nehodí ke každému vozu. Pro milovníky japonských klasik typu Mazdy MX-5, starých modelů Toyota Corolla nebo Supra to může být doplněk, který dokonale pozvedne atmosféru osmdesátých a devadesátých let minulého století. 

Pro české, potažmo evropské zájemce ale nemáme dobrou zprávu. Disky se prozatím oficiálně prodávají pouze ve Spojených státech a to od 290 dolarů (6,5 tisíc korun) za jeden kus v závislosti na rozměru. V dnešní době však nebude problém disky ze zámoří dostat i jinou než oficiální cestou. 

Video se připravuje ...

Dominik Kovář
Diskuze (1)

Doporučujeme

1. 1. 2024 00:40
Fuj
Normální hnusný plecháče 😆