Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bronco se do Evropy zatím nepodívá, zaznělo z Fordu

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Ford představil nové Bronco již před dvěma měsíci, přesto dodnes nezazněla oficiální informace, zda se ho dočkáme i v Evropě.

Nový Ford Bronco byl oficiálně představen již 13. června, kdy automobilka současně spustila příjem registrací na první vyrobené kusy. A zájem byl obrovský. Limitovaná edice se vyprodala během pár hodin a po třech týdnech již automobilka evidovala přes 165.000 registrací napříč USA. Jenže co Evropa?

Ještě před oficiální premiérou unikla do světa grafika, podle které se s Broncem ani Broncem Sport na evropských trzích nepočítalo. Následovaly ale zajímavé informace o plánované výrobě hybridních motorizací, které v nás opět přiživily jiskřičku naděje. Jenže to byl nejspíš unáhlený optimismus.

Sama automobilka totiž potvrdila, že prozatím nepočítá s exportem modelů Bronco a Bronco Sport na evropské trhy. „Bronco bylo kompletně vyvinuto pro severoamerický trh. V současnosti neexistují žádné plány na jeho export do Evropy,“ uvedl tiskový mluvčí Ford Germany v rozhovoru pro Automobilwoche.

Bronco tak prozatím zůstává pouze severoamerickým modelem, který se ani nebude pokoušet o získání evropské homologace. Minimálně u modelu Bronco Sport, který sdílí platformu s Fordem Kuga, by to přitom nemusel být takový problém. Jenže nejspíš všichni dobře tušíme, kde je vlastně chyba.

Vše by mohlo souviset s přísnější evropskou emisní normou, která bude již letos požadovat emise nižší než 95 gramů CO2 na kilometr. Nové Bronco ani Bronco Sport se přitom ještě ani pořádně nevyrábí a dosud oznámená nabídka motorizací by s touto hodnotou mohla mít problém. U tradičního Bronca určitě, u Bronca Sport je to dost pravděpodobné.

Nechce se nám ale věřit, že by si Ford nechal ujít příležitost nabídnout jeden ze svých historicky nejpopulárnějších modelů i na starém kontinentu. Nezbývá tak než doufat, že se situace změní s oficiálním představením hybridních variant.

Vždyť Bronco Sport by mohlo dostat plug-in hybrid z Kugy, zatímco Bronco by mohlo přičichnout k technice plug-in hybridního Fordu Explorer. Zda se tak ale opravdu stane, na to si ještě budeme muset nějaký ten měsíc (přinejlepším) počkat.

Ondřej Mára
Diskuze (9)

Doporučujeme

15. 8. 2020 10:05
Re: evropský trh
Diesel 3.0 už Ford avizoval. Platforma pro nové Bronco je totiž totožná s platformou nové generace Fordu Ranger 2022 a VW Amarok II. Tady by to bez dieselu opravdu nešlo, resp. pro Evropu bude pouze diesel. V benzínu by pick-up nikdo nekoupil.
Avatar - Ada je zase tady
14. 8. 2020 23:23
Re: evropský trh
Bez dieselu je to v EU neprodejné :no:
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2020 20:27
Re: Šálení
a co ak to bude naopak.. a prave ten offroadovy paradny sport nepride.... uz len verit ze ak pridu tak rovno obe verzie :yes:

neviem ci toto je zrovna vhodny sposob ako natesit europskych zakaznikov ktori po takejto informacii si kludne uz teraz mozu ist kupit radsej nejaky wrangler a nesuchat nohami nasucho v neistote ci to bronco nakoniec pride alebo nepride... takze za mna to nie je o tom... svet aut je uz tazky biznis... takze prist s informaciou ze dane auto na dany trh zrejme nepride fakt nevidim ako dobru taktiku na nalakanie zakaznika.. ale naopak.... solventny zakaznik uz dnes rovno pojde inam a nebude na nic cakat .... co by z toho aj mal ... premarneny cas ( a nenajazdene kilmetre a nerealizovane zazitky s autom ) ti predsa uz nikto nevrati.... wrangler sa takto moze este nadalej v eu tesit z toho ze nejaka ta coraz sirsia priama konkurencia mu tu nadalej nehrozi ... a bude mu to tu i nadalej stazovat len Gecko s defenderom...
Avatar - 3_diamanty
14. 8. 2020 20:16
Re: Bronco
pokial viem edge sa uz ani nepredava u nas... miesto neho je defakto uz novy velky explorer ....

bronco sa paci aj mne... pecka .... ale snad casom nakoniec do eu pride aj ked sucasne prognozy nie su moc pozitivne ... kazdopadne by to bola premarnena sanca.... a ford si dnes uz nemoze dovolit takto plytvat s prilezitostami tak uvidime .... kuga dnes uz vyzera ako nejaky prerasteny hatch... navyse aj jej cenovka je uz pomaly na urovni nejakeho medveda GLB .... ford sa ale sam takto pripravuje o zakaznikov ....

suhlas.. tieto "reinkarnovane" legendy mam tiez rad Gecko Wrangler F500 a teraz aj Bronco -- presne :yes:
14. 8. 2020 19:29
Šálení
Bronco se do Evropy určitě brzy dostane. Minimálně Sport. Tohle je jen způsob, jak trochu víc natěšit evropské zákazníky.