Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Výrobce musí kvůli novému Broncu upravit oblíbenou terénní pneumatiku. Přijde o známé jméno

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Představení nového Fordu Bronco patří mezi nejdůležitější premiéry letošního roku. Pro jednoho výrobce pneumatik ale nový teréňák znamená drobný problémek.

Společnost Goodyear kvůli Broncu musí lehce upravit oblíbenou terénní pneumatiku - přesněji řečeno, musí ji zbavit viditelného označení modelu.

Guma, s níž Ford pro svou novinku počítá, totiž na bočnicích nese hrdý nápis Wrangler. A jméno, které okamžitě vyvolá myšlenky na rivala od Jeepu se samozřejmě Fordu moc nelíbí. 

Automobilka se proto s firmou dohodla, že pneumatiky pro Bronco velké označení modelu obutí neponesou. Přestože na oficiálních fotografiích vydaných k představení vozu právě tyhle gumy s nápisem Wrangler vidět můžeme.

Pneumatiky však o jméno nepřijdou úplně, vzhledem k jejich popularitě ho Goodyear měnit nebude, jde přece jen o zavedenou marketingovou značku. Pouze v případě gum pro Bronco se změní design - malé označení se schová uvnitř pneumatiky.

Nový terénní Ford ale nebude k dispozici jen s obutím Goodyear Wrangler. V závislosti na konkrétní verzi se pneumatiky mohou lišit. Na některých oficiálních snímcích například vůz obouvá gumy BFGoodrich.

Video se připravuje ...

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (6)

Doporučujeme

18. 7. 2020 09:30
FarCry
Do hroutící se společnosti se bude hodit. :-[]
Avatar - Stejsn
17. 7. 2020 09:34
Re: BFGoodrich
Jedině TOMKET! ;-)
Avatar - SKAY
17. 7. 2020 08:44
Re: BFGoodrich
nebo provokace směrem k Jeep -u.
17. 7. 2020 07:15
BFGoodrich
Taky mě překvapilo, že Ford na prezentační fotky pro nové Bronco použil pneu Goodyear Wrangler. Navíc značka BFGoodrich je v dezénech AT a MT naprostá špička. "Odpor" k Jeepu byl asi nakonec menší, než americký patriotismus. BFGoodrich totiž vlastní Michelin, tedy Francouzi.