Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude nová Škoda Superb vypadat takhle?

Jan Zajíc
Diskuze (13)

Česká automobilka Škoda by měla v blízké budoucnosti představit čtvrtou generaci modelu Superb. A my pro vás máme návrh, jak by mohla vypadat.

S vizí nového provedení vlajkové lodi mladoboleslavské značky přichází ruský motoristický web Kolesa.ru. Inspiroval se zejména současným designovým jazykem automobilky Škoda. Na konceptu vidíme detaily, které připomínají zejména studii Vision iV z roku 2019, předobraz Enyaqu Coupé.

Té se návrh nového Superbu blíží hlavně provedením přídě, jež se chlubí podobným nárazníkem, podobnou maskou chladiče a povědomými světlomety. Nechybí ani typická světelná lišta spojující svítilny.

Inspirace je zřejmá i při pohledu zezadu. Na zádi opět najdeme obdobně tvarované světlomety, podobný nárazník a dokonce se dostalo na stejné světelné prvky v podobě svítící části nárazníku a podsvíceného nápisu Škoda.

Celkový tvar vozu však vychází ze stávající generace Superbu. Moderní nádech povědomé siluetě tak dodávají zejména kola s aerodynamickými kryty.

Jestli bude nová Škoda Superb alespoň částečně vypadat jako návrh ruského designéra, pochopitelně nevíme. K dispozici zatím máme jen několik oficiálních skic, kterého toho o vzhledu budoucí vlajkové lodi mnoho neříkají.

Video se připravuje ...

Něco málo ale tušíme k technice. Očekává se, že nadcházející generace bude poslední, která bude nabízena se spalovacími motory, počítá se ale také s hybridními verzemi. A narozdíl od příbuzného Volkswagenu Passat, který bude k mání jen jako kombi, si Superb zachová dvě varianty karoserie. Podle zákulisních informací je čtvrtá generace připravována pro rok 2023.

Jan Zajíc
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Barry Lyndon
22. 6. 2022 12:56
Re: Výroba
JJ. Do kombinace přední náhon a olbřímí baterie vzadu bych taky nešel. Alespoň nějaký elektrický přístrk (jako dává třeba Toyota) by to vzadu chtělo.
Avatar - Barry Lyndon
22. 6. 2022 12:54
Re: JIP
Njn. ledpásky jsou holt prokletím designérů. Zřejmě i pod tlakem markeťáků s jejich pomocí dokáží i z relativně přijatelného auta udělat vánoční psí boudu u vietnamské večerky.
Avatar - Barry Lyndon
22. 6. 2022 12:52
hnus
Nevím, jestli je hnusnější ten čumák z Enyaqu (zřejmě nejtrapnější tuzingový čumák vůbec) a nebo ta russácká doména na registračce. Slovy klasika: "Dejte to pryč... Mě se z toho dělá mdlo.. Z těch noků" :no: :D
22. 6. 2022 12:46
JIP
S tím světelným pruhem pod nosem vypadá jako když je na kyslíku.
22. 6. 2022 11:50
Re: Výroba
dojezd peknej, ale bez ctyrkolky se v zime nehnu
skoda
diky