Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bude to pravé ferrari, říká šéf značky o prvním elektromobilu. Jezdil s prototypem

Marek Bednář
Diskuze (17)

První elektrické ferrari bude podle Benedetta Vigny „unikátní“ a ve firmě je pro jeho vývoj spousta nadšení. Baterie i elektromotory bude firma vyrábět vlastní.

Automobilka Ferrari pilně pracuje na svém prvním elektromobilu, který se má představit zhruba za dva roky. Informací na světě zatím moc není, generální ředitel Ferrari Benedetto Vigna ovšem po projížďce s jedním z prvních elektromobilů hýřil optimismem: „Můžu říct tohle: bude unikátní. Bude to skutečné ferrari.“

„Je tam spousta nadšení, spousta energie, vynalézavosti napříč továrnou i v technologiích a ve výzkumu a vývoji – všichni se snaží,“ cituje Vignu agentura Bloomberg. Automobilka si bude sama vyrábět baterii, elektromotory, elektroniku a samozřejmě u ní bude probíhat finální montáž.

Bateriové články ovšem pořídí od subdodavatele. Vigna neřekl, která firma jím bude, ale uvedl, že se pro ni rozhodli na základě kompetencí a nyní je na ní, aby „přišla s něčím novým“.

Automobilka staví v italském Maranellu novou továrnu pro výrobu hybridních a elektrických supersportů. Ta bude hotová v červnu příštího roku. Hybridy značky se těší slušné oblibě, za druhé čtvrtletí letoška tvořily 43 % dodaných aut a v roce 2026 by to mělo být 55 procent.

Video se připravuje ...

Marek Bednář
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
12. 10. 2023 14:53
Re: Tak to určitě
Stará není supersport.

Zvuk je u Ferrari jedna z nejdůležitějších věcí, jak motoru, tak z výfuku. Je to součást DNA značky. Něco jako naopak ticho u Rollsu (které jde docílit i bez elektriky ovšem ke tvé smůle) :-)
Avatar - WinDiesel
12. 10. 2023 09:39
Re: Tak to určitě
Elektrodezoláte, trhni si nohou, smrdíš.
12. 10. 2023 06:21
Re: Tak to určitě
Svoji starou sis taky vybral podle hlasu?

Balíku?!
Avatar - Barrichello
11. 10. 2023 14:17
Re: Bezpohlavni nudny baterkac
Petrolhead vyrábějcí ztrátové EV, slušná diagnoza :-) :-) :-)

PS: 2,3 R6, to je dělo. Nic víc už není :-) :-) :-)
11. 10. 2023 11:40
Re: Bezpohlavni nudny baterkac
No jasne, kazdy zakaznik Ferrari jezdi na okruh. Nebo spis jezdi parkovat pred hotel Pupp? :D

Vazne si myslis, ze s Rimacem nebude zabava?
Fakt me to zajima.

Btw Mate Rimac je petrolhead...
8-s
https://fdrive.cz/…z-pohadkove-1170
"Mate Rimac je skutečný petrolhead, a i když to ve spojitosti s vozem odmítajícím fosilní paliva nedává smysl, nejdřív si přečtěte jeho životní cestu. Vše začalo koupí kultovního BMW E30 v motorizaci 323i. V generaci E30 motorizace 323i ještě ukazovala na řadu 3 a objem motoru 2,3 se šesti válci. Čistě a jednoduše šlo o ideální driftovací mašinu."
;-)