Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti babyVeyron: Vize nezávislého italského designéra

Michal Fokt
Diskuze (1)
Už teď je vcelku slušná šance, že automobilka Bugatti v blízké budoucnosti nabídne hned dvě superauta. Ale co kdyby chtěla vyrábět hned tři zcela odlišné modely?

U Bugatti teď dělají všechno proto, aby co nejdříve dostali do prodeje projekt supersedanu, jehož existenci naznačil koncept Galibier a jenž by mohl oprášit označení Royale. jak velí tradice značky, bude mít výkon přes 1000 koní a úplně jinak koncipovanou karoserii, aby poskytl odpovídající komfort i na zadních sedadlech. Měli bychom jej očekávat v roce 2015. Současně se objevují velmi seriózně se tvářící spekulace, že poslední slovo neřekl ani Veyron jenž by se měl dočkat nástupce, jenž bude ještě ...lepší.

To je na značku jako je Bugatti až dost, pokud ne až moc, nicméně jistý italský designér Argentinieri nakreslil auto, které by bylo příjemným zpestřením modelové škály Bugatti - menší, lehčí a lacinější supersport, jenž by mohl soupeřit s auty jako je Lamborghini Gallardo nebo Ferrari 458 Italia. Nejde o žádný úlet - bezejmenná studie je silně inspirována Veyronem, ale i poněkud těžkopádnými koncepty z predveyronovské éry.

Bez ohledu na to, že takové auto je silně nereálné, by jistě bylo ve světě "malých" superaut vítaným příspěvkem minimálně pro ty, kteří považují Veyron za příliš mastodontí a nabubřelý, ale současně se jim líbí Kabaňův design. Co myslíte, mělo by takové auto šanci?

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - vabis
5. 7. 2013 13:39
Galibier, kéž by
Galibier byla nádherná studie, to mě po delší době šedi něco chytlo za srdce :yes: To mělo výkon, luxus, originalitu, lehký nádech extravagance. [odkaz] Problém je, že už je to x let a pořád nic. Tak očekávám spíše vývoj "malý a velký" obdobně jako např. Murcielago a Gallardo.

ps: designerská studie ještě nic neznamená