Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti Roadster: Vize budoucnosti z Brazílie

Michal Fokt
Diskuze (3)
Bugatti nedělalo vždycky opulentní hyperauta. Co kdyby se jednou vrátilo ke kořenům a vytvořilo třeba otevřený puristický sporťák?

Volkswagen z nějakého záhadného důvodu dospěl k názoru, že naprostým vrcholem koncernového portfolia nebude luxusní britský Bentley, ale francouzské Bugatti a výsledkem byl hypersportovní Veyron, ohromující počtem válců a turbodmychadel, určený pro pár stovek obyvatel planety. Takhle to asi Ettore nezamýšlel, tomu by se možná víc líbilo takové auto, jaké teď nakreslil brazilský designér Guilherme Kataoka.

Ten ve virtuálním světě stvořil vůz s názvem Bugatti Roadster Sport Concept 17 a ačkoli vás možná úplně nenadchne nové pojetí typické podkovy masky chladiče, celek se určitě povedl. Vůz převzal stylistické rysy Veyronu, včetně dvoubarevného ztvárnění karoserie. Jedná se jednomístný(!) speedster s deflektorem namísto čelního skla, jeho využití je tedy možné pouze v přilbě a kombinéze, což by Bugattiho určitě potěšilo. A možná i Elišku.

Osvětlení vozu zajišťují tenké pásky LED, dominantou profilu jsou nasávací otvory za dveřmi a vyboulený kryt motoru, zatímco pro záď jsou charakteristické čtyři koncovky výfuku. S ohledem na to, že jde o kreaci vzdálenější budoucnosti, asi co výfuk, to válec...

Michal Fokt
Diskuze (3)
Avatar - Honza Mička
28. 1. 2016 13:59
Re: Hlavně,
Dobrý den,

víme, víme :-)

[odkaz]
Avatar - KANKUNEN
28. 1. 2016 13:46
Co to je zase fantas, buď nějaký blud nebo
návrat do minulého století, ale při testu nešoupnete auto ani váhu, abychom věděli jak výrobci lžou.