Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buggyra: Start Vršeckého na Dakaru je v ohrožení, Kolomý utrpěl těžké popáleniny

Jan Mička
Diskuze (2)
Na začátku května potvrdil tým Tatra Buggyra Racing start Vršeckého na Dakaru 2017. Všechno ale může být jinak.

Tým Tatra Buggyra Racing se začal na příští Rallye Dakar připravovat v podstatě hned po dokončení letošního ročníku. Po bleskovém odchodu Jaroslava Valtra z týmu se dlouho spekulovalo o novém pilotovi, přičemž v úvahu připadali například Marek Spáčil, Tomáš Ouředníček nebo David Vršecký. Všichni zmínění už mají se soutěží bohaté zkušenosti, nakonec ale padla volba na Davida Vršeckého, který letos ukončil svou evropskou okruhovou kariéru. Všechno ale nakonec může být jinak.

Podle dnešních informací týmu je start Davida Vršeckého na Dakaru 2017 ohrožen. Roudnického pilota trápily bolesti hlavy, za které podle výsledků vyšetření magnetickou rezonancí může v minulosti příliš namáhaná páteř. Jeho start na Rallye Breslau v Polsku kvůli tomu odpadá, stejně jako účast na dalších závodech cross country, kterých se chtěl tým účastnit v rámci testování na Dakar.

„Nechci, aby to znělo jako poplašná zpráva, ale Dakar 2017 není v této chvíli stoprocentní,“ uvedl Vršecký. „K tomu, abych absolvoval tak náročný závod, potřebuji najet hodně ostrých kilometrů. V současné době jsem sice optimista, ale v tomto případě budou mít konečné slovo lékaři, které jsem v minulých desetiletích ignoroval,“ dodal.

David Vršecký měl být jediným želízkem v ohni Buggyry na Rallye Breslau (startuje o prvním červencovém víkendu), protože mimo hru je také Martin Kolomý. Ten je v současné době hospitalizován Fakultní nemocnici v Ostravě, kde si léčí rozsáhlé popáleniny obličeje a pravé ruky způsobené běžnou manipulací s ohněm. Tak to alespoň píše tým v tiskové zprávě.

„Podle všeho to docela bolí, leč Martin má práh bolesti posunut ve srovnání s námi obyčejnými lidmi do nepředstavitelných výšin. Vzhledem k obvazům vypadá jako docela velký sněhulák, nicméně zranění by ho nemělo v průběhu sezóny výrazněji omezovat v přípravě na další závody světového šampionátu Cross Country a především na Dakar 2017,“ uvedl Jan Kalivoda, manažer týmu Tatra Buggyra Racing. Kdy se pilot z Bruntálu vrátí za volant závodního kamionu, zatím není jasné.

Jan Mička
Diskuze (2)
17. 6. 2016 22:04
Re: Smutné
Martin bude v pořádku a před dakarem stihne potrénovat.
Ale velký problém je zdravotní stav Vršeckého. I když se dá dohromady, tak je otázka, jestli ŕiskovat start na dakaru s velkým rizikem, že třeba po 2 -5 etapách odstoupí kvůli problémům se zádama.
A buggyra nemá žádného dalšího alespoň trošku schopného řidiče, který by mohl jet dakar s druhým kamionem.........
Avatar - Pekelná Micinka
17. 6. 2016 16:57
Smutné
Držím palce Martine, ať jste ok. :yes: