Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BYD S6: Lexus RX z tržnice (foto živě)

Diskuze (1)
Nové čínské SUV BYD S6 nekopíruje jen design, neoriginální je také jeho název.

Číňanům nezdravá míra inspirace nedělá problém. Nejnovější počin automobilky BYD v kategorii SUV proto nápadně připomíná Lexus RX předchozí generace. Název S6 zase pochází z repertoáru Audi.

Abychom ale BYD nekřivdili, nejedná se o doslovnou kopii. Boční profil sice jakoby Lexusu z oka vypadl, nový je ale tvar zadních světel a Číňané si dali práci s kompletním předesignováním přídě.

Také interiér podstoupil několik změn. Automobilka neodolala pokušení při napodobování Lexusu použít jiný přístrojový štít, horizontální orientaci výdechů klimatizace a troufneme se tvrdit, že moderněji vyhlížející volant.

Pohonné ústrojí sází na lidovější techniku. Dvoulitrový čtyřválec o výkonu 75 kW stačí k akceleraci z 0 na 100 km/h za 14 sekund. Chystá se také hybridní BYD S6DM, který přidá dva elektromotory o výkonu 10 kW. Zajímavostí je, že elektromotory pohání přední kola a spalovací motor uložený podélně ta zadní.

V plně elektrickém režimu ujede BYD S6DM až 60 km, pokud pracuje také motor s vnitřním spalováním, akční rádius se prodlouží až na 500 km. Jenže, ačkoli sám výrobce mluví o dvou módech, je jich ve skutečnosti více. Automobil může jet také výhradně na benzin.

BYD S6 vyjde v přepočtu na 385 tisíc korun

Diskuze (1)