Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac ATS dostane i diesel, dvoulitrové biturbo od Opelu

Michal Fokt
Diskuze (19)
Podle Američanů nejnebezpečnější konkurent trojkového BMW současnosti bude v Evropě těžit z koncernového know-how a do portfolia zařadí i nejsilnější diesel od Opelu.

Věřte nebo je, zatím to vypadá, že Cadillac nemluvil do větru, když sliboval, že staví zadokolkový sedan ATS tak, aby porazil trojkové BMW. Tak to alespoň vyplývá z videotestu, který provedl americký magazín Motor Trend a v němž ocenil ATS jako zábavnější a sportovnější!

Ale sebelepší americké auto má zpravidla v Evropě značný handicap v podobě absence konkurenceschopných turbodieselů. To by však neměl být případ Cadillacu ATS, jenž by měl pro potřeby místních trhu dostat toho nejlepšího spalovače nafty, jaký má v současnosti k dispozici koncernový Opel. Nejde přitom o nic jiného, než čtyřválec 2,0 CDTI BiTurbo, jenž v současnosti pohání model Insignia a dostane se i do Astry.

Motor v Opelu výkon 143 kW při 4000 otáčkách a točivý moment 400 Nm v rozmezí 1750 až 2500 otáček, což rozhodně nejsou špatná čísla. Navíc není vyloučeno, že by mohl být pro potřeby prémiového sedanu ještě o něco posílen. V nabídce tak doplní někdy v průběhu příštího roku stávající benzinovou verzi 2,0 Turbo a ještě o něco později se můžeme těšit i na benzinovou, sportovně orientovanou verzi ATS-V s přeplňovaným šestiválcem, naladěným na výkon kolem 400 koní. ATS bude prostě muset německá prémiová konkurence brát vážně...

Michal Fokt
Diskuze (19)
Avatar - PeterLuk
2. 11. 2012 08:44
Re: Caddy
JJ, presne tak som to myslel... ;-)
1. 11. 2012 23:05
Re: Caddy
Nejde o to, jestli tam bude (to si tu asi nikdo nemyslí), ale jestli by tam měla být.
Avatar - Dinar
1. 11. 2012 13:24
Re: Dobrý tah
Jakkoliv je trochu úsměvné číst třeba o jízdních vlastnostech od člověka, který to auto v rámci testu pošle ze silnice, vypadá to s malým caddym konečně nadějně. I když si odmyslím trochu toho přílišného us. "nadhledu", např. ve vztahu k převodovce, vypadá ATS velmi slibně. Že by konečně další schopná zadokolka ve třídě? Uvidíme. :yes:
Avatar - Barrichello
1. 11. 2012 11:39
Re: Caddy
V8 tam nebude, od toho maj CTS-V
Avatar - Barrichello
1. 11. 2012 11:38
Re: Konkurence trojkového BMW?
NO jim jde o to aby to konkurovalo BMW3 v USA, což ne neprodávanější německé auto v USA, když nepočítáme upadající Jettu.