Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac & Corvette v Ženevě 2007

Vitek
Diskuze (1)
Dvojice prestižních značek koncernu GM přivezla do Ženevy nejen významné novinky, ale také řadu vylepšení stávajících modelů.

Cadillac CTS

Bezpochyby největší hvězdou stánku byla druhá generace průkopníka nového stylistického směru značky, sedanu CTS. Ta si odbyla evropskou premiéru, ta světová proběhla před dvěma měsíci na detroitském autosalonu. Nové CTS má výraznější masku chladiče ve stylu původního konceptu Sixteen a nabízí pohonné jednotky odpovídající jeho zařazení do evropské vyšší střední třídy. Základem je šestiválec 2,8 l o výkonu 156 kW (209 k), další krok v nabídce představuje motor V6 3,6 l o výkonu 192 kW (257 k) a nejvýkonnější jednotkou je V6 3.6 s proměnným časováním ventilů a přímým vstřikováním benzinu o výkonu 223 kW (300 k) a s točivým momentem 366 Nm. Pro Evropu bude určen také turbodiesel a přestože se množí spekulace o jeho původu, objemu a parametrech, automobilka zatím nic bližšího neprozradila.

Cadillac BLS Sport

Nabídka menšího sedanu BLS technicky spřízněného s Opelem Vectra se rozrostla o verzi Sport. Ta dostala 18“ kola, sníženou světlost, sportovněji odladěný podvozek, kožený volant a interiérové doplňky z hliníku.

Cadillac Escalade 2007

V Evropě se ukazuje na autosalonu poprvé druhá generace luxusního SUV Escalade, a to i přesto, že se již od ledna prodává. Obří vůz má i odpovídající pohonnou jednotku – celohliníkový vidlicový osmiválec 6,2 l o výkonu 301 kW (409 k) a točivám momentu 565 Nm s proměnným časováním ventilů, roztáčející 18“ kola. Převodovka je pochopitelně automatická se šesti stupni.

Cadillac STS, STS-V, XLR-V

Luxusní sedan STS obohatí letošní nabídku o pohon všech kol v kombinaci s motorem Northstar V8 a šestistupňovým automatem. Koupit bude možné i sportovní verzi STS-V vybavenou přeplňovaným Northstarem V8 o výkonu 350 kW (476 k) a točivém momentu 595 Nm, který zvládne stovku pod 5 s. Stejná pohonná jednotka bude pracovat i pod kapotou roadsteru XLR-V, avšak se sníženými hodnotami 331 kW (448 kW) a 561 Nm.

Corvette Victory Edition

Nabídku sportovní značky Corvette letos obohatí vozy limitované 250kusové série Victory edition, která oslavuje poslední úspěchy značky v motorsportu včetně závodu 24 hodin v Le Mans. Vozy jsou lakovány výhradně v černé nebo žluté Velocity se šedými litými koly (18“ vpředu a 19“vzadu). V interiéru najdete dvoubarevné kožené čalounění se zvýrazněnými švy a logem značky.


Vitek
Diskuze (1)