Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac CT6 v prvním videu, premiéra proběhne v New Yorku

Jan Mička
Diskuze (43)
Cadillac již zanedlouho odhalí novou vlajkovou loď CT6. Během předávání amerických Oscarů se ukázal v reklamě.

Je tomu přesně měsíc, co jsme zveřejnili fotografie zachycující výrobu nového Cadillacu CT6. Na nich sice kromě odlétávajících jisker a detailů nosníků karoserie není patrné, jak bude vypadat, odpověď nám však pomohlo najít předávání amerických Oscarů. Během slavnostního večera byla totiž odvysílána reklama, ve které se vlajková loď Cadillacu nakrátko objevila.

Jak jsme uvedli již dříve, bude vůz postaven proti takovým velikánům, jako je BMW 6 Gran Coupé, Audi A7 Sportback nebo Mercedes-Benz CLS. Těm chce konkurovat hlavně technikou – CT6 totiž bude postaveno na nové platformě Omega (pro pohon zadních a všech kol) koncernu GM, a k výrobě karoserie byl použit hliník, hořčík a nové způsoby svařování. Skelet prý má být nejtužší ve své třídě.

Světová premiéra Cadillacu CT6 je plánována na autosalon v New Yorku (3. -12.4.), vůz se však poprvé ukáže již poslední březnový den. Podle dřívějších informací bylo nutné investovat 300 milionů dolarů do přestavby závodu Detroit-Hamtramck, odkud bude CT6 vyjíždět. Výrobní prostor byl zvětšen o necelých 13.000 m2 a do procesu bude zapojeno více než 200 nových robotů.

Jan Mička
Diskuze (43)
Avatar - Barrichello
25. 2. 2015 15:09
Re: Neschopnost redakce
Otáčí se to u malých aut a soukromých, ale jen částečně. U firemních vůbec, logicky. Změnu může přinést jedině zpřísnění vjezdu do měst pro stará auta nebo změna spotřební daně u nafty.
25. 2. 2015 14:58
Re: Neschopnost redakce
jj, ikdyž ty 6ti válce umí jet pěkně..
25. 2. 2015 14:29
Re: Neschopnost redakce
Hlavně spálené naftě je jedno, esi prolítne 4 nebo 6 hrnky, smrdí to furt stejně.
25. 2. 2015 14:18
Re: Amíci
dobře,no počkáme až na živo, ale doted tomu tak bylo, že prostě dojem z nejluxusnějších us cars versus evropa ta evropa prostě vede, to říkám jako fanoušek us..
Avatar - Barrichello
25. 2. 2015 13:58
Re: Amíci
To je všeobecně známý fak,t že nelze srovnávat us auta dle rozměrů, i dyž CT6 už by měl konkurovat luxusním vozům D3. Ale uvidíme, jaké to bude až bude oficiálně představen.