Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac CTS 2012: Decentní retuše designu a nový motor

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Cadillac si pro modelový rok 2012 připravil téměř nepostřehnutelnou modernizaci modelové řady CTS.

Na autosalonu v New Yorku představí Cadillac modelovou řadu CTS v provedení pro modelový rok 2012. Na exteriéru sedanu, kombi i kupé dochází k nenápadným změnám předních partií. Velmi lehce je přepracována maska chladiče, na níž je nyní o jedno vodorovné žebro navíc a přepracování se dočkal i znak v jejím středu.

Mnohem zásadnější změny se odehrávají pod kapotou. V případě verzí s třílitrovým šestiválcem se nic nemění, ale motor 3,6 V6 se dočkal generační výměny. Objem, konfigurace válců i atmosférické plnění se nemění, ale i přesto je zde nový motor.

V modelovém roce 2012 bude CTS k dispozici s vidlicovým šestiválcem o objemu 3,6 litru s přímým vstřikováním paliva. Tato pohonná jednotka nabídne maximální výkon 237 kW a točivý moment 372 Nm, zatímco letošní provedení disponuje výkonem 227 kW a točivým momentem 370 Nm.

Nový motor se i přes vyšší výkon může pochlubit spotřebou paliva, která zůstává na stejné úrovni jako u letošního modelu. V městském provozu si CTS řekne o 13,0 l benzinu na 100 km a v dálničním provozu spotřebuje 8,7 litru na 100 km.

Díky upravenému sání a hlavám válců má šestiválec pro modelový rok 2012 o 9,3 kilogramu nižší hmotnost než model roku 2011.

Kromě decentních úprav designu a nového motoru je pro CTS modelového roku 2012 připraven i nový paket Touring Package, který bude dostupný pro všechny verze. Jeho součástí je tmavé provedení masky chladiče, dřevěné obložení interiéru a kožené čalounění. Sedan a kombi budou mít chromované kliky dveří. Vozy s třílitrovým motorem dostanou 18palcová kola a s 3,6 V6 budou vybavena 19palcovými koly a sedadly Recaro stavitelnými ve 14 směrech.

Prodej Cadillacu CTS v provedení pro modelový rok 2012 bude zahájen koncem letošního léta.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Barrichello
21. 4. 2011 09:20
Re: Chcem ho
Jojo, GM boduje.
Ono vůbec americké V6 motory jsou už plně srovnatelné s evropou a vůbec se nebojím říct, že i v lecčems lepší.

No jo, doba se měnía to je dobře.

A CTS v druhé generaci je opravdu kus krásného auta.
Avatar - Balkan
21. 4. 2011 09:17
Chcem ho
No teda, 322koni do toho auta? to bude ina mašina, plus modernejší motor? ako parada. Vždy som chcel CTS, ale teraz sa na tie drobne retuše tešim ešte viac. Inak- skôr ako motory si myslim že by bolo treba poriešiť prevodovku. Niečo čo neni len na komfort vyladene.