Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac plánuje změny v dealerské síti

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Prémiového zástupce koncernu General Motors čekají úpravy sítě prodejen i jejich samotného vzhledu a vybavení.

Johan de Nysschen, bývalý šéf Infiniti, je prezidentem Cadillacu od srpna loňského roku a od té doby usilovně pracuje na dalším zlepšení image této značky. Vedle samotných automobilů se nyní zaměřil i na prodejní síť.

O plánovaných změnách se Johan de Nysschen zmínil během letošní konference National Auto Dealers Association pořádané v San Franciscu.

Reorganizace se bude týkat především severoamerického trhu, kde má Cadillac v současnosti okolo 900 prodejců, což současný prezident Cadillacu považuje za přednost v boji s konkurencí a rozhodně nehodlá jejich počty snižovat.

Právě díky množství zastoupení mohou být prodejní i servisní služby pro zákazníky zajištěny v mnohem dostupnější formě než je tomu u konkurenčních evropských a asijských značek s menším počtem showroomů. Johan de Nysschen se chce zaměřit především na strukturu prodejní sítě, design prodejen a kvalitu nabízených služeb.

V současnosti má Cadillac ve Spojených státech zhruba 200 zcela samostatných showroomů a ty mají do budoucna představovat vlajkové lodi prodeje. Zbývajících 700 prodejen je spojeno s dalšími značkami a v jejich případě má dojít k výraznému oddělení Cadillacu od ostatních prodávaných vozů a vytvoření stylových butiků.

Design a vybavení všech prodejen Cadillacu má odpovídat prémiovému zaměření značky a tomu se přizpůsobí i školení personálu. Navíc mají být do prodeje zavedeny i nové technologie. Plánuje se proto například zapojení virtuální reality podobně jako je tomu například u Audi.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (9)
Avatar - Barrichello
28. 1. 2015 16:04
Re: Je dobře že se snaží
tak diesly by to chtělo no. bohužel, evropa je taková. Ale i těch benzínů by se mohlo prodat víc.Předělat na LPG to ení problém a spousta lidí s LPG problém nemá. Kor kdyby to nabízeli ofiko u dealera.
Avatar - 3_diamanty
28. 1. 2015 15:55
Re: Je dobře že se snaží
jo v tomto mas pravdu.... nejaka osveta by mohla byt ( ale asi nie je za co )..... bohuzial casy ked ludia v eu kupovali velke luxusnejsie auta v benzinoch su fuc...... popravde cadillac dnes bez dizla v eu toho moc nepreda aj keby mal bilboard v kazdej obci ...... bohuzial ... to je realita.... nie vysmech ani nic podobne.... realita

pozeram na cenniky aj motory.... cadillac bratislava ... auta pekne ja nemam nic proti..... ale europan chce dizle a kombiky a dostupny servis ;-\ ... a ani v europe znamy jaguar dnes uz bez dizlov neprezije..... pritom ja osobne by som uprednostnil urcite benzin...... ale ako vravis .... fandovia to nezachrania.... treba sa prisposobit celkovo trhu..... tu je cesta do buducna.... v cine koncern GM ukazal ze to ide.... a "amerika" moze byt mega trhkom aj mimo usa....
Avatar - Barrichello
28. 1. 2015 15:46
Re: Je dobře že se snaží
Pokud chtějí něco změnit, musí to dostat do podvědomí lidí. Reklama , půjčovat to do novinářsských testů, časpoisy, billborady. Jinak to nejde, spousta lidí ani neví že se tam nějaký cadillac prodává. Nelze spolehávat na fandy, pokud chci prodávat víc jak 10-15 ks ročně....
Avatar - 3_diamanty
28. 1. 2015 15:43
Re: Je dobře že se snaží
tak popravde escalade jeden biely vidim dost casto ( SUV je SUV ... tie su dnes v kurze hadam aj v mongolsku ) ..... ale inak skutocne biiida... sem tam nejaky starsi cadillac stretnem.. alebo tie chryslery 300C alebo obcas par mensich starych neonov ...... co sa tyka cadillacu tak skutocne ATS alebo CTS nikde moc nevidim ale zase u nas je malo aj jaguarov a lexusov..... sme pre tieto auta proste velmi malicky trh takze musim sa na to pozerat z tohto pohladu..... taka je realita.... istotne tych cadillacov kdesi v nemecku alebo beneluxe jazdi viacej... je tam vacsia kupna sila a velky trh.....

ano mas pravdu.... tymto autam moc ruze nekvitnu... u nas.... a predpokladam ze dalsich 10-15 rokov sa bohuzial vela nezmeni.... a cadillac bude u nas nadalej skor rarita..... a bohaty europan bude nadalej kupovat bawa a mercedesy ..... nuz coz pak jirko.... s tym my nic nenadelame
Avatar - Barrichello
28. 1. 2015 15:39
Re: Je dobře že se snaží
Cche to investovat do reklamy a hlavně nenabízet je jeden motor. Nechápu proč aspon nenabízí tu 3,6 Twinturbo, konkurovat němcům s 2,0T R4 je trochu trapné..... navíc sou vysoké ceny, přes neofiko dovoz to vyjde mnohem levnější a často s lepšími službami, než má aspon tady v čr Charouz.

U todosu sou ty služby na trochu jiné úrovni, naštěstí.