Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac v Ženevě: evropská premiéra nového CTS

Libor Zezulka
Diskuze (29)
Autosalon v Ženevě spatří evropskou premiéru nové generace Cadillacu CTS. Na stánku americké značky však budou k vidění i další zajímavé novinky.

Automobilka Cadillac se v Ženevě prezentuje několika novinkami, mino jiné i novou generací modelu CTS, který se na starém kontinentu ukáže vůbec poprvé. Nový Cadillac CTS má důležitý úkol, a to vtisknout značce sportovnější příchuť. Dojem dravého auta nemá navodit pouze upravený vnější vzhled, ale také zážehový šestiválec s přímým vstřikem paliva , objemem 3,6 litru a maximálním výkonem 223 kW. Cadillac často a rád připomíná, že nové CTS bylo testováno v různých podmínkách od USA přes Německo až po Čínu.

Vedle nového CTS se ve Švýcarsku veřejnosti předvede luxusní crossover SRX s kompletně přepracovaným interiérem. Ono přepracování spočívá v novým tvarech palubní desky, kvalitnějších materiálech a větším vnitřním prostoru. Do nového modelového roku dostal crossover šestistupňový automat Hydra-Matic 6L50 zvyšující jízdní komfort. Na stánku Cadillacu si bude možné dále prohlédnout novou generaci velkého SUV Escalade, model STS s pohonem všech kol, model BLS v provedení BLS Sport a rychlé stroje XLR-V a STS-V.

Cadillac STS se bude nabízet s pohonem všech kol ve spojení se zážehovým osmiválcem. V nabídce se taktéž objeví šestistupňový automat, který bude dostupný pro modely s pohonem zadních i všech kol, avšak pouze vybavených zážehovým osmiválcem. Cadillac BLS ve specifikaci Sport stojí na 18palcových kolech, pod kapotou dřímá (pokud zrovna nebouří) některý z přeplňovaných zážehových motorů s výkonem 129, 154 nebo 188 kW, nebo turbodiesel s maximálním výkonem 110 kW a filtrem pevných částic.

Libor Zezulka
Diskuze (29)
21. 2. 2007 11:01
Re: OT: Opel "Vectra" Concept
Uvidime, co z toho bude az "rozsvietia".. :-)
20. 2. 2007 19:59
Re: Charouz sei Dank!
Ano..ale ten Cadillac musi byt mierne prehrdzaveny 1949 Cadillac Series 62, ktory uz par rokov nevladze drzat povodny lak :-)
20. 2. 2007 19:55
Re: Charouz sei Dank!
budem :-) ;-)
20. 2. 2007 19:23
OT: Opel "Vectra" Concept
Tak...uz 2 dni sa to chystam poslat, ale ....cas je svina. ;-\ Tak ako som avizoval, Opel v Zeneve ukaze concept. Ma to byt coupe, naznacujuce tvary nastupcu Vectry. Prvy teaser je tu: [odkaz]
20. 2. 2007 19:19
Re: Charouz sei Dank!
Objavil som sa prave teraz. Dokoncim behom 3 tyzdnov japoncov, a pustim sa do Ameriky. Mozno zacnej aj stym Fordom... ;-)