Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cadillac XTS: iPad ve standardní výbavě

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
Nový Cadillac XTS dostal do základní výbavy iPad. Ten zákazníky naučí obsluhovat palubní systém CUE.

Palubní systém CUE (Cadillac User Experience) se může spárovat až s deseti zařízeními, jakými jsou mobilní telefony, flash disky, SD karty nebo MP3 přehrávače. Uživatelské rozhraní je triviální, systém se tedy jednoduše ovládá pomocí osmipalcové dotykové obrazovky, Lze jej přizpůsobit a nastavit dle libosti. Třeba k ladění rádia a vyvolání dalších funkcí se používají pouhá čtyři tlačítka.

Zákazníci se s CUE mohou seznámit pomocí speciálního programu pro iPad. Ten si ale nemusí kupovat, k novému vozu jej dostanou již v základní výbavě. Tablet obsahuje nejen tento simulační software, ale také předinstalované aplikace OnStar RemoteLink a MyCadillac. Doba tlustých manuálů k automobilům je tak minulostí. Cadillac sice na americkém trhu předběhl Hyundai s luxusní limuzínou Equus, k té ovšem dodává v elektronické podobě jen klasickou uživatelskou příručku.

Prestižní domácí výrobce jde mnohem dál. Pokud by uživatelé měli s CUE i po prostudování výukových programů a videí problémy, jsou k dispozici dva odborníci přímo u každého dealera. Klienti musí kontaktovat svého prodejce do 90 dnů od koupě vozu, poté budou zařazeni do patřičné databáze, aby mohli využívat všechny služby. Mimochodem, Cadillac má ve své domovině přes sedm stovek zastoupení.

Samozřejmostí je klasické call centrum pro telefonní hovory. Online tým pro změnu odpovídá písemné dotazy nejen mailem, ale i na sociálních sítích a dokonce internetových fórech. Ve výčtu zbývá ještě jeden specialista, který je schopen dorazit až k majiteli domů a vše mu názorně předvést. Zákaznická podpora musí fungovat i u automobilky, obzvláště v dnešní době, kdy se vozíme v pojízdných počítačích. Navíc Cadillac si na přístupu ke klientům zakládá, aby mu příště neutekli k Lincolnu nebo k německým značkám.

Ceník Cadillacu XTS, v současnosti největšího sedanu luxusní divize General Motors, začíná na 44.995 dolarech (v přepočtu 877.000,- Kč). Předpokládáme, že za tuto cenu si jej Američané nebudou kupovat jen kvůli tomu, aby si mohli hrát s novým tabletem od Apple.

Aleš Dragoun
Diskuze (19)
10. 5. 2012 18:35
Re: jak typické...
Nemám, ale když vidím např. Lexus, tak se v některých technických aspektech Cadillac zlepšit může. Nic není zadarmo a u auta bych ocenil jiné věci než šíleně složitý systém na jehož pochopení se musí přidávat tablet a školit lidi. Z tohoto článku mám pocit, že buď jsou američené mentálně zaostalý národ nebo je ten CUE z pohledu uživatelské vstřícnosti odpad.

PS: Kvalitu by měli zvýšit snad všechny automobilky, ale pokud seš fanda nějaké značky, tak ti nechci brát iluze.
Avatar - jazva
10. 5. 2012 17:04
Re: No Cadillac byl vždy leaderem v inovacích
Nemusíš... Mám kopec app v iPhone a nič som zatiaľ neplatil. Mám stály prístup aj k jednému Samsung Gal.SII a neviem tomu prísť za boha na chuť. >:D
Avatar - kari.laz
10. 5. 2012 16:56
Re: No Cadillac byl vždy leaderem v inovacích
Tak to je pravda.
10. 5. 2012 16:41
Re: jak typické...
Já si troufnu tvrdit, že to platí obecně. Když se podíváš i do lowendu, tak se dnes opravdu nemusíš bát ani u Dacie, že by jsi v noci musel jet 20, protože to svítí jak petrolejka. V rámci tříd je to +- nastejno.
Avatar - Barrichello
10. 5. 2012 16:18
Re: No Cadillac byl vždy leaderem v inovacích
Akorát že u Aplle si musíš zaplatit prakticky vše >:D