Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cagiva Mito 500: sportovní concept

Roman Daněk
Diskuze (10)
Italský výrobce motocyklů, společnost Cagiva, představil na domácí výstavě EICMA sportovní prototyp Mito 500. Půllitrový jednoválec je naladěn na výkon 44 kW (60 k).

Italská společnost Cagiva patří spolu s Husqvarnou už nějakou dobu pod křídla koncernu MV Agusta Group. Samotná Cagiva na svém stánku představila concept sportovního motocyklu pod názvem Mito 500.

Mito 500 má jednoduchou kapotáž závodních pětistovek bez zbytečných kudrlinek. Motocykl pohání čtyřtaktní, vodou chlazený jednoválec o objemu 501 cm3. Agregát s elektronicky řízeným vstřikováním paliva má výkon 44 kW (60 k) a maximální točivý moment je 50 Nm. Díky modernímu výfukovému systému motorka splňuje emisní normy Euro 3.

Když spojíte slušný výkon se suchou hmotností 133 kg, dostanete velmi zajímavý koncept, který by si zasloužil sériovou výrobu. Oficiální verdikt, zda zůstane jen u prototypů nebo zda se na ni může široká veřejnost těšit, zatím nepadlo, uvidíme, s čím přijde Cagiva v následujících měsících.

Tip: Přečtěte si, co představila MV Agusta na výstavě EICMA.

Roman Daněk
Diskuze (10)
Avatar - da_b0mb
25. 12. 2006 22:16
Re: hm, zajímavé
Zrovna jsem to chtel napsat:) Presne tak...ale slecna asi jinak pekna...ty stehna bych prezil:) A ta masina nema taky moc povedenej zadek...trosku retro,tak 15 let back