Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carbon Motors TX7: Nový speciál pro policii a záchranáře

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Carbon Motors začala přijímat objednávky na svůj nový víceúčelový model TX7, který označuje jako Multi Mission Vehicle (MMV).

Americká společnost Carbon Motors v roce 2007 odhalila své plány na vývoj a výrobu speciálního vozu pro policii. Tím se stal model E7, který je od roku 2010 nabízen především policejním sborům. K pohonu tohoto sedanu slouží šestiválcový turbodiesel značky BMW.

Novinkou v nabídce Carbon Motors je model TX7, k jehož pohonu má sloužit přeplňovaný vznětový osmiválec o výkonu 224 kW (304 k) a točivém momentu 813 Nm. Tento blíže nespecifikovaný motor má spolupracovat s šestistupňovou automatickou převodovkou, jejímž prostřednictvím bude roztáčet všechna čtyři kola.

Vozidlo s rozvorem náprav 4.470,4 mm má celkovou délku 6.908,8 mm, šířku 2.489,2 mm a výšku 2.971,8 mm. Minimální světlá výška v oblasti zadní nápravy je 228,6 mm.

V základním uspořádání má interiér vybavený pro použití policií nabídnout prostor celkem deseti osobám. K dispozici budou samozřejmě i jiná provedení vnitřního prostoru v závislosti na využití vozidla. Carbon Motors uvádí, že TX7 může být využíván například k transportu vězňů nebo také při záchranných akcích během přírodních katastrof.

Vedle policistů mohou tento stroj do svého vozového parku zařadit i hasiči nebo záchranáři. Carbon Motors TX7 má být vhodným víceúčelovým mezistupněm mezi klasickými hlídkovými vozy a specializovanými vozidly.

Společnost Carbon Motors uvádí, že hodlá tento model nabízet i ve verzi CNG spalující stlačený zemní plyn. V případě konvenčního provedení se vznětovým motorem již stanovila cenu na 149.950 amerických dolarů (zhruba 2.870.000 Kč).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)