Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Carroll Shelby Signature Series Mustang nabízí přes 830 koní z osmiválce s kompresorem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Carroll Shelby Signature Series Mustang se představuje jako vrcholný model společnosti Shelby American, jehož základem je Ford Mustang. Novinka svým výkonem i exkluzivitou zahanbuje i Ford Mustang Shelby GT500.  

Carroll Shelby Signature Series Mustang pro modelový rok 2020 přijíždí v edici limitované na pouhých 50 exemplářů. Tato skutečnost z něj již nyní činí jednoho z nejvzácnějších zástupců šesté generace modelu Mustang.

Na první pohled se může zdát, že se tato novinka svým exteriérem příliš neliší od výchozího modelu, ale na přepracovanou příď s řadou aerodynamických prvků navazuje nová kapota motoru a především širší hliníkové přední blatníky s výdechy za předními koly. Nové jsou pak i nástavce prahů, spoiler na víku zavazadlového prostoru, panel mezi zadními světly a difuzor pod zádí.

V přídí se pak ukrývá pětilitrový vidlicový osmiválec, který i díky kompresoru Whipple disponuje nejvyšším výkonem přes 615 kW (836 k). Společnost Shelby American nabízí možnost volby mezi manuální a automatickou převodovkou.

Extrémnímu výkonu motoru plně odpovídají změny provedené podvozku. Standardem jsou zde kovaná 21palcová kola, aktivní tlumiče Ford Performance MagneRide a brzdový systém Brembo s šestipístkovými třmeny vpředu a čtyřpístkovými třmeny vzadu.

Interiér zdobí čalounění kůží Katzkin se specifickým prošíváním na sedácích i opěradlech sedadel. Koberce i přední sedadla jsou ozdobena bílou nití vyšitým podpisem Carroll Shelby. Na palubní desce je kaplička s přídavnými přístroji a před spolujezdcem je umístěna plaketa se sériovým číslem vozu.

Společnost Shelby American uvádí Carroll Shelby Signature Series Mustang na severoamerický trh se základní cenou od 127.795 amerických dolarů, což je podle aktuálního kurzu kolem 2.960.000 Kč.

Zdroj: Shelby American

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)

Doporučujeme

Avatar - CHerokee
18. 2. 2020 20:46
Re: k prdu
Zajímalo by mě, zda jsi alespoň seděl někdy v některém voze s označením Shelby.
17. 2. 2020 21:06
k prdu
Za 3 v USA, takze privezt za 3,5. No na to uz mame jiny auta co ve vnitr maji aspon kvalitu a trochu se s tim da u nas pohybovat po silnici. Tady tak dat plnej knedlik a doufat ze ten podvozek to snese. Ne většinou a kdy se mu chce, ale pokaždý...