Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Časná inovace Jaguaru XK, sjednocení vzhledu přídě pro X-Type

Kamil Kýr
Diskuze (2)
Jaguar připravil pro dvoudveřové modely řady XK poměrně časný facelift. Novinky se netýkají pouze kosmetických úprav uvnitř i vně, ale i některých konstrukčních prvků. Několik změn doznal také nejmenší model X-Type.

Chystané technické změny pro model XK/XKR nastínil už článek Spy Photos: Velká kočka s novou převodovkou - facelift pro Jaguar XK/XKR, ale v tuto chvíli zatím jde spíše o inovace menšího významu.

Momentálně je jasno pouze vše kolem viditelných úprav. Jaguar XK se vzdal archaické prutové antény a dostane anténu novou, montovanou přímo do zadního spojleru. Uvnitř je nové hliníkové a dřevěné obložení interiéru a chromované obroučky budíků na přístrojovém štítu.

Top verze XKR pak dostane standardně nová pětipaprsková dvacetipalcová kola Senta, vyhřívané čelní sklo, prémiový audiosystém a pedály z leštěného hliníku. Motoricky zůstává vše při starém, přeplňovaný motor V8 o objemu 4,2 l s výkonem 306 kW a točivým momentem 560 Nm. Díky hmotnosti 1665 kg nové XKR zrychlí z 0 na 100 km/h za 4,9 s.

Jaguar X-Type se omezuje pouze na drobné kosmetické úpravy přední masky, která dostane novou síťovanou mřížku. V interiéru budou k mání nové barevné kombinace čalounění. Pohonné jednotky zůstávají – jedná se o čtyřválcové turbodiesely 2,0 a 2,2 l a benzinové šestiválce se zdvihovými objemy 2,5 l a 3,0 l.

Zmiňované faceliftované modely by měly být dostupné v roce 2008.

Kamil Kýr
Diskuze (2)
Avatar - Pekelná Micinka
13. 6. 2007 19:11
Mates racing
Mrkej na drát. [odkaz]