Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Spy Photos: Velká kočka s novou převodovkou - facelift pro Jaguar XK/XKR

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Jaguar usilovně pracuje nejen na sériové podobě nového sedanu XF! Novinky se chystají i do relativně mladé modelové řady kupé a kabrioletů XK.

Hliníkový Jaguar XK, který není na trhu ani 2 roky, se připravuje na první evoluční změny. Vnější design se změní jen minimálně, ale přesto si nové vnější díly vyžádaly několik maskovacích plastů.

Malá revoluce se však chystá v interiéru. Tradiční J-tvar dráhy voliče automatické převodovky, který znají příznivci značky desítky let, bude nahrazen supermoderním řešením, které již nastínil koncept C-XF.

Místo konvenčního voliče je na středové konzole jen několik tlačítek JaguarDrive, kterými bude řidič ovládat vozidlo. Červené tlačítko zcela vpředu slouží ke startu a vypínání motoru. Jeho stiskem se současně vysune nový volič. Na konci tlačítkového pole je ještě chromovaná páčka ruční brzdy.

Testovací jezdec byl podle našeho fotografa velmi znechucen z toho, že zapomněl v zaparkovaném voze zakrýt utajovanou středovou konzolu a umožnil tak její vyfocení. Novinka by měla přijít na trh nejdříve příští rok.

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Avatar - Pekelná Micinka
5. 6. 2007 20:32
XK "pro chudý"
AutoArt zapracoval a XK už je v nabídce 1/18. Vypadá docela pěkně a jako model je možná i pěknější ve stříbrný. Ještě jsem viděl černý, ale není mi jasný, proč nedělají i BRG nebo tm. modrý. No nic.
Avatar - Pekelná Micinka
5. 6. 2007 11:09
Re: Tak nevim,
Já předpokládám, že to udělali kvůli pohotovosti řazení, ale to jsou pak rovnou lepší klapky pod volantem, ty ale zřejmě ne každému vyhovují. Jinak páka v XK je pěkná a dojem z interiéru nekazí, skoro bych řekl, že je to bez ní prázdné..
Avatar - Pekelná Micinka
5. 6. 2007 10:46
Re: Tak nevim,
Jj, nadpis je zavádějící. Každopádně mě mrzí, že aspoň v XK nezůstane J-gate.