Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Část zimních pneu v obchodech v listopadu mírně zlevnila

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Některé zimní pneumatiky pro osobní auta v listopadu kvůli poklesu zájmu v Česku přechodně mírně zlevnily o jednotky procent. S prvním sněhem obchodníci čekají opět růst cen. Vyplývá to z vyjádření prodejců pneumatik.

Poptávka po pneumatikách rostla v říjnu kvůli nově zavedené povinnosti mít od listopadu v případě nepříznivých podmínek přezuto.

Na začátku listopadu pak teplé počasí způsobilo přechodný pokles zájmu. Stejně jako u prodejců opadl i počáteční nápor i v pneuservisech. Podle odhadů expertů nemá stále přezuto až čtvrtina motoristů.

Velký nedostatek zimních pneumatik přetrvává u obutí pro dodávky. Jejich ceny vzrostly za 14 dní průměrně o osm procent. Podle obchodníků drží určité zásoby některé velkosklady, které je ale nabízí za výrazně vyšší ceny než výrobci.

Od listopadu výrobci pneumatik kvůli zdražování surovin a energií avizovali další zvýšení cen, které by se následně mělo projevit i ve vyšších cenách u obchodníků, až doprodají současné zásoby. To by mohlo nastat ve chvíli, kdy meteorologové ohlásí první sněžení.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)