Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čechy na cestě k moři čekají zácpy kvůli opravám, Euru a migraci

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Čechy, kteří pojedou v létě na dovolenou do zahraničí autem, čekají opět zácpy. Nejhorší budou zřejmě první červencový víkend a pak přelom července a srpna, ale i v ostatních termínech se cesty ke Středozemnímu moři zřejmě bez zdržení neobejdou.

Vyplývá to z informací ÚAMK. Vedle uzavírek kvůli opravám silnic dopravu zkomplikuje světový fotbalový šampionát ve Francii a také stále častější hraniční kontroly kvůli migrační vlně.

Na nejvytíženější české dálnici D1 mezi Prahou a Brnem se modernizuje rekordních pět úseků a na začátku školního roku se přidají další. Bez zdržení tak podle ÚAMK po dálnici projet nepůjde. K tomu se přidá oprava úseku mezi Brnem a Vyškovem, kde je stání v koloně již tradicí.

Doprava v Praze a v jejím okolí bude omezena hned z několika směrů. Několik mostů se opravuje na D10 mezi Prahou a Mladou Boleslaví. Na to navazuje oprava Pražského okruhu u Černého Mostu, na Pražském okruhu se staví i nová protihluková stěna mezi sjezdem z dálnice D1 a Jesenicí. Navíc je tam nově instalován rychlostní radar.

Oprava svodidel a vozovky je v plném proudu na dálnici D7 mezi sjezdem na Kladno a Slaný. Na dálnici D6 ve směru na Karlovy Vary opět silničáři opravují svodidla u Velké Dobré. Dálnice D5 zažívá každodenní lapálie u Berouna, kde silničáři opravují povrch vozovky. Kolony jsou tam časté a motoristé si postojí i na objízdné trase v Berouně a Králově Dvoře.

Náročné opravy zažívá i další tah na jih, dálnice D4 na Strakonice. První opravovaný úsek je hned u Cukráku a následují další čtyři. Další alternativou je trasa přes Benešov, Tábor a České Budějovice. I tam ale budou problémy, jelikož hlavní průtah kolem Benešova se uzavře a silničáři tam budou opravovat povrch vozovky.

Dále se staví nová část dálnice před Českými Budějovicemi a přímo ve městě se opravuje stěžejní Litvínovský most, takže doprava tam často kolabuje. S další opravu musí počítat motorista, který pojede přes Jihlavu a Znojmo. Silničáři tam mezi Jihlavou a Stonařovem opravují hned několik úseků. Opravuje se i dálnice D2 do Bratislavy.

V Rakousku se ve směru do Itálie a na Istrii opravuje tunel Liefering na dálnici A1 na severozápadě Salzburgu. Na A10 je mimo jiné mezi exity Pongau a Lammertal provoz sveden do protisměru, opravuje se pravý jízdní pruh před Taurenským tunelem ve směru na Villach. Směrem na Chorvatsko pokračuje stavba dálnice A5 mezi městy Poysdorf a Schrick, opravují se mosty na průtahu Vídní A23 a na stejné komunikaci za Vídní se opravují i jízdní pruhy. Na dálnice A2 se opravuje komunikace u města Weiner Neustadt a údržba jednoho jízdního pruhu u města Ilz, směr Graz.

V Maďarsku pokračuje stavba dálnice mezi městy Csorna a Szombathely. Omezený je provoz na silnici I/86 u města Zalalövö, kde je kyvadlový provoz na semafory. Stejné je to na I/74 u města Zalaegerszerg.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
Avatar - _Karel_
13. 6. 2016 09:09
Re: 2 pruhy
Pokud to splní, pak (bohužel) asi vyhraje následné volby a budeme úplně v ...
12. 6. 2016 23:22
Re: 2 pruhy
snad babis jednou splni to cim porad vyhrozuje a z vlády vypadne i s celou tou svoji sebrankou z ano
Avatar - _Karel_
12. 6. 2016 20:31
Re: 2 pruhy
Nebrbli. Prachy se musí točit. Poslední rok jsem jezdil přes aktuálně nově rozjebaný úsek před Vyškovem, a nějak málo to tam drncalo. Tak se to musí spravit!!
A nenadávej na chudáka Ťoka. Ty snad nemáš hypotéku?
12. 6. 2016 17:32
2 pruhy
neříkal ten idiot z ANO něco o tom, že v pátek a neděli budou otevřené 2 pruhy???!! Na to ale nemá nejspíš čas, protože musí utrácet peníze pro hasiče a záchranáře nakupováním buzeračních aut a radarů. Až se lidi naštvou, že je z jejich obce parkoviště tak se bude divit...