Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Celkové prodeje u nás klesají, u elektromobilů a hybridů je to ale přesně naopak

ČTK
Diskuze (107)

Prodej hybridních a elektrických aut v Česku v 1. čtvrtletí meziročně vzrostl o dvě třetiny na 1548 vozů.

Poptávka po hybridech stoupla o 74 procent na 1416 vozů a prodej elektromobilů se zvýšil o 23 procent. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Nejprodávanější značkou vozů na elektřinu je Toyota, která letos prodala 729 hybridních vozů. Největší zájem byl přitom o crossover C-HR, který si koupilo 214 zákazníků. Podle ředitele Toyoty ČR Martina Pelešky zájem o hybridy dokládá i fakt, že 80 procent objednávek nové Toyoty RAV4 směřovalo na hybridní provedení.

"Nový vůz značky Toyota si v prvním čtvrtletí objednalo 2947 zákazníků, což je prakticky stejný výsledek jako v prvním kvartále loňského roku. Celý český trh přitom o 12 procent klesal," dodal Peleška.

Mezi elektromobily vede značka Nissan s modelem Leaf, která prodala 44 aut. Následuje značka VW s prodejem 30 elektromobilů a BMW, která prodala 25 vozů čistě na elektrický pohon.

Celkově se v Česku v 1. čtvrtletí prodalo 59.616 osobních aut. Elektromobily a hybridy tvořily zhruba 2,6 procenta prodejů.

ČTK
Diskuze (107)

Doporučujeme

Avatar - rohYpnol
16. 4. 2019 16:45
Re: VW...prodeje stagnují , auta na rok vyprodány!
Hele, asi takto - mít titul neznamená vůbec nic (koupíš si jej jak rohlík). Mít vzdělání by ti mělo dát přehled, dát znalosti a v nejlepším případě i naučit uvažovat "oborově". Ideální případy ale nastávají jen někdy, což jistě víš i ty. Když někdo nemá přehled a znalosti a je "vůl", tak to obvykle dopadá dobře. Co naopak dopadá mnohem hůř je situace, kdy někdo získá přehled a znalosti, ale neumí je spojovat do souvislostí (lidově řečeno je hloupý). Vzdělaný hlupák je to nejhorší co lze. Protože zná odborné termíny a třeba i fakta, takže pro mnohé ostatní působí důvěryhodně. Takže asi tolik ke vzdělání. Netvrdím že Niedermaier je hlupák (já ho neznám ani nějak nesleduji). Ale v té debatě se projevil jako k*k*t. A to právě proto, že vůbec nereagoval na konkrétní návrhy venezuely, ale zůstával ve své pohodlné "teoretické" rovině obecných pravd. Typická politika TOP09.
Avatar - rohYpnol
16. 4. 2019 16:35
Re: VW...prodeje stagnují , auta na rok vyprodány!
Ten slušný člověk totiž říká jen "prázdná hesla" a obecné pravdy. A to je ten problém. Ano, neřekl nic co by bylo špatně. Ale zároveň neřekl vůbec nic konkrétního a jen kritizuje, zpochybňuje, straší. A cizí argumenty odmítá. A právě proto jsem jej označil tak jak jsem jej označil :-! . Znovu - Maláčová předkládala jasné argumenty a návrhy (i kde na to vzít). Stejně tak každému musí být jasné, že ta "populistická" částka průměrného důchodu nepochybně vzešla z nějakých propočtů. Takže ano,. kdo bude chtít, bude ji nazývat jen populismem. Jenže tento argument lze využít/zneužít naprosto vždy. Naopak klobouk dolů před Maláčovou, že nechala pana slušného slušně vyzvracet tu kopu prázdných slov.
Avatar - Hammunasakra
15. 4. 2019 18:43
Re: Podoba diskuse hrozná
A nebo to de říct takhle eufemisticky..
Avatar - Ozzman
15. 4. 2019 17:00
Re: Podoba diskuse hrozná
Provedení je špatné... na to se tu shodujeme už 4 týdny....
Avatar - Hammunasakra
15. 4. 2019 16:55
Re: Podoba diskuse hrozná
Hodně slov = nepopírajících podstatu = je to NEJHŮŘ co sem kdy kde viděl