Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Charles Leclerc vydražil své vybavení na pomoc obyvatelům regionu Emilia-Romagna

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Monacký pilot nabídnul do aukce závodní overal, helmu, rukavice a boty ze závodního víkendu v domácím Monaku.

Mezitím, co se kolotoč formule 1 připravoval na takzvaný “triple header”, tedy tři závodní víkendy za sebou (Imola, Monako, Barcelona), region Emilia-Romagna, kam se v roce 2020 na okruh v Imole královna motorsportu po 14 letech vrátila, postihly kruté povodně. Ty si vedle zrušení závodního víkendu bohužel vyžádaly i oběti na lidských životech.

Povodně v regionu Emilia-Romagna a dopad na Formuli 1

Týden po zrušené Velké ceně Emilia-Romagna se konala ikonická Velká cena Monaka, která je zároveň domácím závodem pro pilota Ferrari Charlese Leclerca. Tomu se na domácím okruhu spíše nedaří. Od roku 2018, kdy je ve formuli 1, dojel domácí závod pouze jednou a to na čtvrtém místě po startu z pole position, kdy mu v cestě za vítězstvím stála paradoxně špatně nastavená strategie vlastního týmu. 

Charles Leclerc a jeho výkon v Monaku

Ani letos to nebylo o mnoho lepší. Po vcelku vydařené kvalifikaci dostal penalizaci 3 míst na startu kvůli nedostatečné informaci od závodního inženýra a tím navazujícímu blokování Landa Norrise v rychlém kole, aby startoval do nedělního závodu šestý. Cílem závodu projel na stejné pozici.

Monačan i přes nepovedený závod nakonec tento závodní víkend využil k pozitivní věci. Své závodní vybavení, které použil při Velké ceně Monaka, nechal vydražit přes známou aukční společnost RM Sotheby’s. Součástí nabídky byly rukavice, boty, závodní kombinéza a přilba. Všechny z těchto položek měly jedinečný design pro příležitost startu v domácím závodě monackého pilota. 

Video se připravuje ...

Závodní vybavení vydraženo pro dobročinné účely

Dražba skončila ve středu 6. června a výsledky jsou více než uspokojující. Cena bot se vyšplhala na 20.400 eur, pár rukavic stál 42.000 eur, závodní kombinéza 61.200 eur a nejdražší položka, kterou je závodní přilba, se prodala za 306.000 eur. 

Celkově se tedy do postižené oblasti regionu Emilia-Romagna díky Leclercově vybavení posílá 429.600 eur (10.120.000 korun). Skvělé gesto od jednoho z nejoblíbenějších pilotů současnosti, které jistě obyvatelům postižené oblasti velmi pomůže.

Dominik Kovář
Diskuze (2)

Doporučujeme

9. 6. 2023 04:04
Re:
A z čího? Píšeš nesmysl, v jeho případě bude mít tyto věci jako sponzorské, ale pak je to dar a on ten dar zhodnotil (ani jedna z těch součástí vybavení nemá reálně tak absurdní hodnotu). A takto zhodnocený dar byl vydražen ve prospěch italského regionu.

Klídek Fico.
8. 6. 2023 11:07
Gesto to je, ale nerozdává ze svého.