Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chcete auto po fotbalové legendě? Na prodej je Aston Martin V8 Vantage Volante Davida Beckhama

David Bureš
Diskuze (5)

Krásný rudý kabriolet z konce osmdesátých let vlastnil David Beckham do roku 2018. A pravidelně s ním jezdil.

Aston Martin V8 Vantage Volante možná není ten nejhezčí automobil této britské automobilky proslavené jako dodavatel služebních aut pro Jamese Bonda, stále ale jde o zajímavou součást historie tohoto výrobce. A nyní je navíc na prodej jeden zajímavý kousek, nabízené kabrio totiž v minulosti vlastnil David Beckham, někdejší slavná fotbalová hvězda.

David Beckham s vozem často jezdil. Pořídil si ho v roce 2003, v době, kdy ještě hrával v domovské Velké Británii, v něm byl často viděn v ulicích Londýna. Vedle výrazného červeného laku a krémově bílého interiéru byl jasně rozpoznatelný i díky poznávací značce DB1001. Když pak Beckham přestoupil do Reaulu Madrid, putoval s ním do Španělska právě i tenhle kabriolet.

V roce 2018 se ho však slavný fotbalový záložník zbavil a nyní ho k prodeji nabízí přímo Aston Martin Works, divize britské automobilky zabývající se historickým odkazem, která sídlí v někdejším závodě Newport Pagnel. Cena však není nízká, činí 445.000 liber, což v přepočtu odpovídá zhruba 13,1 milionu Kč.

Vedle slavného bývalého majitele sběratelskou hodnotu zvyšuje také unikátnost daného kousku. Jedná se totiž o specifikaci X-Pack s vylepšeným motorem, kterých údajně vzniklo jen nějakých 78 kousků.

Vidlicový osmiválec o objemu 5,3 litru pod kapotou je v tomto případě vyzbrojen písty Cosworth nebo speciálními karburátory Weber, jejichž funkci vylepšovaly zvětšené vstupní a výfukové otvory v hlavách válců, stejně jako větší sběrné výfukové potrubí. Výsledkem těchto úprav byl výkon 432 koní (311 kW), které auto umožnily rozpohybovat z 0-100 km/h za méně než sedm sekund. Maximální rychlost pak daleko převyšovala hranici 257 km/h.

Co se pak týče samotné verze V8 Vantage Volante, tak ta se od výchozího modelu lišila především rozšířenou agresivnější karoserií, specialitou byla rovněž unikátní kapota. Aston Martin V8 se mimochodem vyráběl mezi lety 1969 a 1989, a to ve formě kupé a kabrioletu. První tři roky výroby však vyl vůz znám jako DBS V8, po konci šestiválcové verze však byl přejmenován jednoduše na V8.

Nabízený Aston Martin V8 Vantage Volante je navíc v perfektním stavu, bývalými majiteli bylo pravidelně servisováno, a tak je opravdu zajímavou koupí. Tak co, nemáte o tento zajímavý kousek prvního britského superauta zájem?

David Bureš
Diskuze (5)

Doporučujeme

Avatar - Hammunasakra
5. 7. 2020 19:04
Re: vtahlo me to do chladne britanie pitcho
https://www.novinky.cz/…t-klaus-40329725 :*) :-!

Autovýrobci teď sou a chvíli budou asi dost v pr.. no asi ne úplně všichni v oboru https://www.autoforum.cz/…-miliardu-rocne/ ale někdo asi i docela dost https://www.autoforum.cz/…al-mini-vyrabet/

Jsou ale i obory kde to poslední dobou http://www.enjoythemusic.com/…est_Of_Times.htm kupodivu i tady u nás = covid měsíce byly pro spousta dovozců prodejců nejlepší v historii = neuvěřitelný :-)
5. 7. 2020 15:34
vzhledem k tomu
za to neni kara ve ktery prvne vohnul Victorii Adamsovou tak o to asi zajem nebude
Avatar - Mikesus
5. 7. 2020 14:50
Re: vtahlo me to do chladne britanie pitcho
Víš jak jsou drazí korektoři? Obzvlášť v téhle době... :-[]
Avatar - Hammunasakra
5. 7. 2020 14:08
Re: vtahlo me to do chladne britanie pitcho
Místní chybovost je L E G E N D Á R N Í
5. 7. 2020 12:28
vtahlo me to do chladne britanie pitcho
Z 0 na 100 za mene nez sekund, je asi slusna naloz. A ta otazka nakonec jestli nechce nekdo z nas superauto po kopacce za 13 micu? Hele, nechce, nemame na to pane novinari.